Madridtól Lisszabonig-os és-os Hotelekben

Azonosító:16280
Kedvencekhez

Legjobb utazás ajánlat

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Spanyolország Madridtól Lisszabonig utazás 3* és 4* Hotel last minute utazás
olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Madridtól Lisszabonig, UNESCO világörökségek nyomában.
Utazás időtartama
8 nap/7 éjszaka.
Indulási időpont
IX.25.
Utazás
Menetrend szerinti repülőgéppel.
Elhelyezés
3*-os, vagy 4*-os szállodában az útvonal szerint.
Ellátás
Büféreggeli.
Minimum létszám
20 fő.

Program

1. nap: Budapest - Madrid
Elutazás Madridba, transzfer a szállodába, szabadidő.
2. nap: Madrid
Reggeli után, majd félnapos autóbuszos és gyalogos városnézés Madridban. Megtekintjük a város lenyűgöző épületeit, a monumentális sugárutakat (Gran Vía, Castellana), a híres szökőkutakat (Cibeles, Neptuno), a hangulatos tereket (Plaza de España, Plaza Mayor, Plaza del Oriente) a Retiro parkot, a Felfedezések Emlékművét a Kolombusz téren, a Királyi Palota környékét. Megismerjük a Habsburg és a Bourbon városrészeket, a modern városrészben betekintést nyerünk a mai Madrid életébe. Délután szabadidő vagy fakultatív kirándulás /jelentkezéskor foglalni kell!/ II. Fülöp XVI. századi palotájábat, a műkincsek sokaságát őrző El Escorialba /a belépő helyszíni fizetés ellenében/, UNESCO világörökség. A Szent Lőrinc emlékére emelt kolostorpalota a világ nyolcadik csodája, a királyi gyűjtemény impozáns darabjai és a történelmi atmoszféra egyaránt ámulatba ejtik a látogatót. Szállás Madridban.
3. nap: Madrid - Segova - Avila ( kb. 295 km)
Reggeli után szabadidő további sétákra Madridban, vagy egész napos fakultatív kirándulás az UNESCO világörökség, festői Segoviába, amely Kasztília ékessége. Sétánk a tájképet impozáns íveivel uraló, 728 méteres, római vízvezeték lábától indul, hogy a sziklás kiszögellésen, hajóként, büszkén emelkedő várban /a belépő helyszíni fizetés ellenében/, a Katolikus Királyok lakosztályait felkeressük. Szabadidejükben ki ne hagyják a ropogós malacsültet ebédre! Délután az oszlopos városfalával messziről hívogató, UNESCO világörökség Ávila, Szent Teréz szülővárosa vár bennünket. A spanyol gótika legkorábbi alkotása a katedrális /a belépő helyszíni fizetés ellenében/, majd óvárosi sétánk Szent Teréz keresztelő kápolnájában ér véget. Visszatérés Madridba, szállás.
4. nap: Madrid - Toledo - Cáceres (kb. 70 km + 260 km)
Reggeli után kirándulás a gyönyörű múzeumvárosba Toledoba. A Tajo folyó fölött emelkedő ősi királyi székhely a spanyol UNESCO világörökségek ékköve, gazdag építészeti és művészeti örökségét a keresztény, muzulmán és zsidó kultúra ötvöződése hozta létre. A panorámát gótikus tornyával uraló a katedrális /a belépő a helyszínen fizetendő/, a spanyol egyház központja, oltárképeit El Greco, Tiziano, Van Dyck és Goya festették. Megtekintjük El Greco leghíresebb festményét a Szent Tamás templomban /a belépő a helyszínen fizetendő/, és a XII. századi, mudejar boltívekkel ékes Santa Maria zsinagógán /a belépő a helyszínen fizetendő/ kívül marad idő néhány apró ajándék beszerzésére is. Tovább folytatjuk utunkat az UNESCO világörökség Cáceresbe, a tornyok városába, amely az Újvilág meghódítására indulók szülőföldjének, Extremadurának az egyik legvonzóbb ősi fészke. Szállás Cáceresben.
5. nap: Cáceres - Évora - Lisszabon (kb. 190 km + 130 km)
Reggeli a szállodában, majd kb.3 órás, gyalogos felfedező séta a vidám, reneszánsz hangulatú Cáceresben. Utunkat címerekkel ékesített nemesi házak, több évszázada itt álló templomok, kolostorok, és a Barrio San Antonioban, a különös zsidónegyedben fehérre meszelt házak kísérik. Következő megállónk az UNESCO világörökség Évora Portugália földjén. Olajfák és paratölgyek nyúlnak egészen a látóhatárig. Megcsodálhatjuk a római kori Diana templomot, a román és gótikus katedrálist, a mór időket idéző erkélyeket és a ferencesek templomában a Csontkápolnát. Szállás az Atlanti óceán és a Tejo ölelésében, hét dombon elterülő lebilincselő Lisszabonban.
6. nap: Lisszabon
Reggeli a szállodában, majd félnapos /kb. 3-4 óra/ városnézésre indulunk Lisszabonban. Panoráma a városra a szépséges VII. Edward Parkból, majd az elegáns Marquis de Pombal teret átszelve, a Rossio negyed felé autóbuszozunk. Séta a Se-től a Szent György vár oldalában megbújó Alfama negyed festői sikátorain át vissza az autóbuszhoz. A Tejo partján a manuelin stílus remeke, az UNESCO világörökség Jeronimos székesegyház és kolostor (az utóbbiba a belépő helyszíni fizetés ellenében), majd a Belém torony és a Felfedezések Emlékműve képezik látnivalókat. Szállás.
7. nap: Lisszabon - Sintra
Reggeli, majd szabadidő, vagy Sintra egész napos fakultatív kirándulásra indulunk. Az UNESCO világörökség Sintra az ország legromantikusabb szeglete. A vadregényes fekvésű nyaralóhelyen, a XIV. századi királyi palota (a belépő helyszíni fizetés ellenében) termeiben régmúlt korokba repíthet bennünket a képzelet. Szabadidő, vagy ebéd. Európa legnyugatibb pontjától, a Cabo da Rocatól elkészíthetjük utazásunk legszebb fotóit. Hazafelé Cascais előkelő villáiban gyönyörködhetünk. Szállás Lisszabonban.
8. nap: Lisszabon - Budapest
Reggeli, majd szabadidő, hogy egyéni ritmusban fedezzék fel a város romantikáját! A menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A programok sorrendje változhat!

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Időjárás a mai napon és 5 napos előrejelzés Spanyolország Madrid utazás

HétfőMatiszta égbolttiszta égbolt29 °C
éjszaka: 22 °Cdéli szél 1.1 km/hpáratartalom: 16 %légnyomás: 1015 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet20 °C
Kedd2019.06.18tiszta égbolttiszta égbolt25 °C
éjszaka: 19 °Cdél-délnyugati szél 1.9 km/hpáratartalom: 17 %légnyomás: 1013 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet20 °C
Szerda2019.06.19tiszta égbolttiszta égbolt24 °C
éjszaka: 19 °Cdél-délnyugati szél 1.7 km/hpáratartalom: 36 %légnyomás: 1014 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet20 °C
Csütörtök2019.06.20kevés felhőkevés felhő25 °C
éjszaka: 20 °Cdél-délnyugati szél 1.1 km/hpáratartalom: 30 %légnyomás: 1013 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet20 °C
Péntek2019.06.21kevés felhőkevés felhő26 °C
éjszaka: 21 °Cdéli szél 0.8 km/hpáratartalom: 25 %légnyomás: 1013 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet20 °C
Szombat2019.06.22borús égboltborús égbolt27 °C
éjszaka: 23 °Cdél-délnyugati szél 1.2 km/hpáratartalom: 18 %légnyomás: 1012 hPa
Víz hőmérsékletvíz hőmérséklet20 °C

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.