Spanyol körút - magyar szemmel 5 tartományon át

Azonosító:17967
Kedvencekhez

Legjobb utazás ajánlat

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Spanyolország Madrid utazás A spanyol kultúra kaleidoszkópja last minute utazás
olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

A spanyol kultúra kaleidoszkópja, magyar szemmel 5 tartományon át.
Utazás időtartama
8 nap/7 éj.
Indulási időpontok
V. 10., IX. 17.
Utazás
Menetrend szerinti Wizz Air járattal.
Tervezett menetrend
BUD 16h45 AGP 20h20 és AGP 21h00 BUD 00h25, azaz másnap!
Elhelyezés
3 * és 4*-os szállodákban, Granada 2 éj, 1-1 éj, Toledo, Segovia, Salamanca, Cáceres, Sevilla.
Ellátás
Reggeli, igény esetén vacsora kérhető.
Minimum létszám
20 fő.

Program

1. nap: Budapest, Malaga, Granada
Utazás Malagába a menetrend szerint, majd transzfer Granadába, szállás.
2. nap: Granada
Az UNESCO Világörökség Alhambra palota együttes a tér, a fény, a víz és a díszítőelemek legkifinomultabb ötvözésének remekműve. A belépő a részvételi díjban van. Látjuk a spanyol barokk homlokzatú katedrálist és a királyi kápolnával (a belépő helyszíni fizetés ellenében), szabadidő, séta az óvárosban. Szállás Granadában.
3. nap: Granada, Cordoba, Toledo
Elutazás az UNESCO Világörökség Cordobába. A városnézés során meglátogatjuk a Mezquitat (a belépő helyszíni fizetés ellenében). Az iszlám ibériai hatalmát szimbolizáló, XII. századi mecsete elkápráztatja a látogatót több, mint 850 jáspisból és gránitból faragott oszlopával, s a közepébe ágyazott XVI. századi katedrálissal. Szabadidő az óvárosi zsidónegyedben. Utunk ezután Toledoba vezet. Szállás.
4. nap: Toledo, Segovia
Ma felfedezzük Toledot, amely az UNESCO Világörökségek ékköve. A Tajo folyó fölött emelkedő ősi királyi székhely történelmi városmagjának gazdag építészeti és művészeti örökségét a keresztény, muzulmán és zsidó kultúra ötvöződése hozta létre. A panorámát gótikus tornyával uraló a katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében) a spanyol egyház központja, oltárképeit El Greco, Tiziano, Van Dyck és Goya festették. Megtekintjük El Greco leghíresebb festményét a Szent Tamás templomban (a belépő helyszíni fizetés ellenében), és a XII. századi, mudejar boltívekkel ékes Santa Maria zsinagógán (a belépő helyszíni fizetés ellenében)/ kívül marad idő néhány apró ajándék beszerzésére is. Utunk Madrid tartományt átszelve a festői Segoviába vezet. Szállás.
5. nap: Segovia, Ávila, Salamanca
Ma Kasztilia ékessége, az UNESCO Világörökség Segovia titkait kutatjuk. Sétánk a tájképet impozáns íveivel uraló, 728 méteres, római vízvezeték lábától indul, hogy a sziklás kiszögellésen, büszke hajóként emelkedő várban (a belépő helyszíni fizetés ellenében) felkeressük a Katolikus Királyok lakosztályait. Délután az Európa legszebb középkori városfalával messziről hívogató, UNESCO Világörökség Ávila, Szent Teréz szülővárosa vár bennünket. A spanyol gótika legkorábbi alkotása a katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében), majd óvárosi sétánk a szent keresztelő kápolnájában ér véget. Utunk ezután Salamancába vezet. Szállás.
6. nap: Salamanca, Cáceres
Ezúttal az UNESCO Világörökség Salamancát fedezzük fel. Egyeteme (a belépő helyszíni fizetés ellenében) a XIII. század óta az egyik legrangosabb Európában, és a legszebb spanyol főtér és környékének aranysárga épületei a spanyol építészet gyöngyszemei. Bár más stílusban, de jól mutatnak egymás ellett a régi és az új katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében), és a San Esteban templom (a belépő helyszíni fizetés ellenében) díszes platereszk homlokzata. Szállás a konkvisztádorok földjén, Extremadura tartományban Cáceresben.
7. nap: Cáceres, Mérida
Séta az UNESCO Világörökség Cáceres fallal körülvett óvárosának őrtornyokkal és címerekkel ékes, szebbnél szebb palotái és a különös hangulatú zsidónegyed fehérre meszelt házai között. A napszaktól függően magával ragadhat bennünket a lassú, nyugodt élet romantikája, vagy a vidám reneszánsz hangulat. A világon legjobb állapotban fennmaradt római színház (a belépő helyszíni fizetés ellenében) a tartományi fővárosban, Mérida szívében vár ránk. A műemléki együttes UNESCO Világörökség és a drámai fesztivál idején a legrangosabb előadásoknak ad helyt. Szabadidő, szállás Méridában.
8. nap: Mérida, Sevilla, Malaga
Az utazásunk koronája Sevilla, Andalúzia fővárosa. Felfedezése a folyóparton, a Torre del Oronál indul, majd a történelmi városmagban folytatódik, ahol a spanyol gótika remekének számító katedrális (a belépő helyszíni fizetés ellenében), benne Kolumbusz sírja, a csodálatos Capilla Mayor, a La Giralda azaz a harangtorony és árnyékában a Narancsudvar megtekintése után sétát teszünk a romantikus Santa Cruz negyedben. A program a malagai repülőtéren zárul, hazautazás.

A látnivalók sorrendje változhat!
Az út során head set segíti a még teljesebb élményt!

Helyszínen fizetendő belépők kb. 70,- EUR/fő.
A poggyász árak a Wizz Air mindenkor érvényes szabályzatának megfelelően módosulhatnak. 1 db nagy kézipoggyász FÁ 9.000,- (amely kizárhatja az ingyenes kis kézipoggyász biztosítását), 1 db max. 23 kg-os feladható csomag FÁ 22.000,-.

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.