info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/i/2021/oslo-bergen-utazas-skandinav-korutazas-oslo-bergen-norveg-korutazasok-utazas-1.jpg

Oslo - Bergen utazás Skandináv körutazás Oslo-Bergen Norvég körutazások utazás last minute utak olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás időtartama

5 nap/4 éjszaka.

Indulási időpontok

V.24., VIII.26.

Utazás

Lufthansa menetrendszerinti járatával, egy átszállással.

Oslo - Bergen utazás Skandináv körutazás Oslo-Bergen elhelyezés

3 csillagos szállodák 2-3 ágyas szobáiban.

Oslo - Bergen utazás Skandináv körutazás Oslo-Bergen ellátás

Reggeli.

Minimum létszám

20 fő.

Program

1. nap

Elutazás Budapestről érkezés Osloba. Transzfer a repülőtérről a szállodába, közben informatív városnézés. Oslo nem büszkélkedhet jelentősebb műemlékekkel és nevezetességekkel, mégis hangulatos, mondhatni: emberléptékű város, olyan, ahol szívesen sétál, gyalogol az ember. Már csak azért is, mert a főváros területének nagy részét erdő borítja. Számos, megtekintésre érdemes múzeuma, építészeti műemléke fákkal körülvéve többnyire a belvárosban található, és gyalogszerrel is könnyen elérhető. Szállásunk elfoglalása.

2. nap

Reggeli a hotelben, majd városnézés a norvég fővárosban. Első állomásunk a Gustav Vigeland életművét reprezentáló szabadtéri kiállítás megtekintése a Frogner Parkban. 192 gránit-, bronz- és vasból öntött szobor áll a gyönyörű parkban. A legjelentősebb közülük a 17 méter magas, egyetlen gránittömbből faragott oszlop, a Monolit. Innen az Operaházhoz utazunk, amely 2008 tavaszán nyílt meg, kívülről szemléljük és gyönyörködünk a látványban. Elhaladunk még a Királyi Palota és a Nemzeti Színház mellett is.
Fakultatív módon látogatás a Fram Múzeumban. A múzeum egyértelmű fő attrakciója a FRAM sarkkutató szkúner, melyet a „pincétől a padlásig” bejárhatunk, megnézhetjük, hogyan éltek a múltszázad elei híres sarkkutatók, a sarkkutatás hőskorának nagyjai, milyen kis lélekvesztőn vágtak bele embert próbáló kalandjaikba, mely hajón dacoltak a tengerek hatalmas hullámaival és viharaival, a sarki jégtáblák hajót roppantó erejével, a sarkvidék zord időjárásával. Megtekinthetjük a fedélzetet, a kormányállást, a központi helyiséget, Amundsen kapitány kajütjét, a konyhát, a raktereket, a gépházat stb. Délután indulás tovább GEiloba, ahol szállásunk is lesz.

3. nap

A reggelit követően utazás autóbusszal Flamba. Útközben látogatás a Stegastein kilátónál, mely 650 méterrel magasodik az Sognefjord fölé. A rétegelt fából készült építmény harmonizál környezetével, a végén íves, edzett üveg korláttal határolt szerkezet pedig egy alázúduló vízesés érzetét kelti a végébe kisétáló látogatóban. Délután 2 órás hajókázás Flam és Gudvangen között a fjordokban (időjárás függő). Ezt követően folytatjuk utunkat Bergen városába, amelyet fenséges vízesések, buja zöld növényzet, kristálytiszta levegő, apró színes faházikók és virágokkal teli parkok jellemeznek. Szállás elfoglalása.

4. nap

A reggelit követően városnézés Norvégia egyik legszebb városában. A város központi része a Bryggen, azaz a rakpart. Az itt sorakozó színes, csúcsos oromzatú, hanza stílusban épült fa házikók az UNESCO Világörökségéhez tartoznak. Különleges élmény sétálgatni közöttük, hiszen a szűk átjárókat nem kő, hanem hajópadló fedi. A haragoszöld, jéghideg tenger partján minden nap van halpiac. A rákok és kagylók közül válogathatunk, s akinek kedve van, megkóstolhatja a nyers lazacos szendvicset vagy a füstölt bálnahúst is. Délután szabad program, a város önálló felfedezése csoportvezetőnk kíséretében.

5. nap

Reggeli, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

Tervezett menetrend

LH1343 Budapest - Frankfurt 06,30-08,15
LH860 Frankfurt - Oslo 10,00-11,55
LH875 Bergen - Frankfurt 12,35-14,35
LH1340 Frankfurt - Budapest 16,45-18,15

Belépőjegy a Fram Múzezumba: 8 EUR (helyszínen fizetendő).
Fakultatív vacsora 4 alkalommal: 50.000 Ft/fő.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Norvégia, Norvég körutazások

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Norvégia, Norvég körutazások
2023.03.25 - 2023.03.31

Szombat

enyhe havazás

-7°C

éjszaka: -14°C

északi szél 1.1 km/h

páratartalom: 60%

Víz hőmérséklet

6°C

Vasárnap

enyhe havazás

-6°C

éjszaka: -9°C

északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

6°C

Hétfő

borús égbolt

-6°C

éjszaka: -12°C

északi szél 1.5 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

6°C

Kedd

enyhe havazás

-5°C

éjszaka: -7°C

déli szél 0.7 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

6°C

Szerda

enyhe havazás

-6°C

éjszaka: -10°C

kelet-délkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 83%

Víz hőmérséklet

6°C

Csütörtök

enyhe havazás

-7°C

éjszaka: -14°C

déli szél 1 km/h

páratartalom: 79%

Víz hőmérséklet

6°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.