info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2021/transzsziberiai-orient-expressz-moszkva-utazas-oroszorszag-1.jpg

Transzszibériai Orient-Expressz Oroszország utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Egyénileg repülővel, menetrendszerinti járattal, külön vonattal Transzszibériai Orient Expresszen és 5*-os szállodákban teljes panzió Garantált indulás az összes, katalógusban meghirdetett időpontban.

Utazás leírása

1. nap:Budapest - Moszkva
Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

2. nap: Moszkva
Egész napos moszkvai városnézés, amely során felkeressük a Vörös teret, a Kreml területét, sétát teszünk az Arbaton, megnézzük a Krisztus Megmentő székesegyházat, a legszebb metróállomásokat látogatjuk. Este transzfer a vasútállomásra, a szállás elfoglalása az Orient Expresszen.

3. nap: Kazan
Érkezés a kazanyi pályaudvarra, városnézés a Tatárország fővárosában, amely a Volga partján található. A város egyik legfontosabb látnivalója a Kazanyi Kreml, amely 2000-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. Tugan Avalim folklórműsor. Ebéd egy autentikus tatár étteremben. Esti órákban indulás Kazanyból. Szállás az Orient Expresszen.

4. nap:Jekatyerinburg
Egész napos program, városnézés. Az I. Péter által 1723-ban alapított várost I. Katalin cárnő tiszteletére nevezték el. Az Októberi forradalmat követően a bolsevikok II. Miklós cárt és családját Jekatyerinburgban tartóztatták le és itt is végezték ki. A városnézés során megtekintjük a Vér templomot, amely egy tragikus történelmi esemény emlékére épült, az ortodox kolostorokkal, amelyeket az orosz építkezés gyöngyszemeinek tekintnek. Európa és Ázsia határvonalán található emlékmüvet felkeressük. Szállás az Orient Expresszen.

5. nap:Novoszibirszk
A reggeli órákban vonatunk Novoszibirszkbe érkezik, a szibériai régió fővárosába, Oroszország 3. legnagyobb városába. Novoszibirszk létezése szorosan összefügg a Transzszibériai vasútvonal építésével. Városnéző túra: Vasúti múzeum, Balett és Operaház, ősi utcák, séta a hatalmas Ob folyó partján. Szállás az Orient Expresszen.

6. nap: Vonaton
Egész napot utazással töltjük a vonaton, hatalmas erdőkben, tavakban, tajga végtelen szépségében gyönyörködhetünk. Programok a vonaton. Szállás az Orient Expresszen.

7. nap:Irkutszk
Érkezés Irkutszkba, a legősibb szibériai városok egyikébe, melyet sokszínűsége miatt Szibéria Párizsának is neveztek. Városnézés a történelmi belvárosban, Dekabristák Háza. Felkeressük a Taltsy Néprajzi Múzeumot, amely festői helyen, az Angara folyó jobb partján található. Szabadidő a 130-as számú skanzen jellegü városnegyedében („Irkutskaya Sloboda”), ahol a múlt század rekonstruált, stílusos épületeit láthatjuk. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap:Bajkál-tó
Érkezés a Bajkál-tóhoz. Hajókirándulás a Bajkál-tavon, kikötés Lisztvjanka falunál, a fából épült templom megtekintése. A világ legmélyebb tava, 636 km hosszú és 25–79 km széles, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a Unesco világörökségei közé. Lisztvjanka városnézés, látogatás a helyi hal és szuvenír piacon. Vacsora piknik formájában a tó partján. Szállás az Orient Expresszen.

9. nap:Ulan-ude
Érkezés a Burját Autonom Köztársaság fővárosába, Ulan-Ude-ba. A burjátok egy külön etnikai csoport, közeli rokonságban a mongolokkal. 2008-ig autonómiájuk volt a ma Irkutszki területbe beolvasztott Uszt-ordinszkiji Burját Autonóm Körzetben, és a ma Bajkálon túli határterülethez tartozó Aginszkojei Burját Autonóm Körzetben. Ezek az autonóm körzetek elveszítették státusukat, s az előbbiben hat, az utóbbiban pedig három járásra osztották fel őket. Városnézésünk során tipikus szibériai faházakat láthatunk, felkeressük “Ivolginsky Datsan” Oroszország legnagyobb buddhista templomát. Az este folyamán határátlépés Mongóliába. Szállás az Orient Expresszen.

10. nap:Ulanbátor
Reggeli órákban érkezés Ulanbátorba, Mongólia fővárosába. Transzfer a Terelj Nemzeti Parkba. Látogatás a Chingis Khan-emlékműhöz. Érkezés a jurta táborba, ahol ebédelünk. Ebéd után kirándulás a teknős sziklához, ahol a környék gyönyörű látványa tárul elénk. Túraút a hegy tetejére, pazar kilátás a Terelj Nemzeti Parkra és a kolostorra. Meglátogatunk egy nomád családot, megismerkedhetünk a mongol nomádok életmódjával és kultúrájával, kipróbálhatjuk a helyi tejtermékekből készült ételeket. Szállás jurtákban.

11. nap:Ulanbátor
Reggeli után transzfer Ulánbátorba. Városnézés során megtekintjük a főteret és a Zaisan emlékmüvet. Ebédre mongol BBQ. Ellátogatunk a Gandan kolostorba és a Nemzeti Történeti Múzeumba. Mongol folklor-show. Szállás az Orient Expresszen. 12. nap: Erlian Érkezés a mongol-kínai határra Erlianba. Átszállás a kínai vonatra, utazás tovább Pekingbe. Szállás az Orient Expresszen.

13. nap: Peking
Ebéd után érkezés Pekingbe. Városnézés, Nyári palota megtekintése. Vacsora egy tradícionális pekingi kacsa étteremben. Szállás Pekingben 5* szállodában.

14. nap: Peking
Reggeli után városnézés folytatása, a Kínai Nagyfal megtekintése, Tiananmen tér, tiltott város. Szállás Pekingben 5* szállodában.

15. nap: Peking, hazautazás
Reggeli után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre. A program Peking-Moszkva útvonalon fordított sorrendben közlekedik. Elhelyezés: 1 éj Moszkvában 5*-os szállodában, 9 éj a Transzszibériai Orient Expressz hálófülkéiben, 1 éj a kínai vonaton, 1 éj jurtában Mongóliában, 2 éj Pekingben 5*-os szállodában

Fizetési és lemondási feltételek
Jelentkezéskor vissza nem téríthető foglaló fizetendő az alábbiak szerint: First class és first class plus kupés elhelyezéssel: 1000 EUR/fő Business class és VIP kupés elhelyezéssel: 1600 EUR/fő Teljes összeg befizetése: 60 nappal indulás előtt!

Lemondási feltételek, kötbér
Utazás előtt 61. napig a foglaló nem jár vissza 60−31 nap között: 50% 30−0 nap között: 100% kötbér fizetendő No Show: 100% kötbér fizetendő A repülőjegyeket jegykiállítás után az adott légitársaság feltételei szerint lehet módosítani vagy lemondani. UNESCO Világörökségi helyszínek: A Kreml és a Vörös tér Bajkál-tó (természeti Tiltott Város Ég temploma Nagy Fal

Programok

A részvétel díj az összes fakultatív programot tartalmazza leírás szerint.

További információk 2

Ismerje meg Oroszországot

Az alapár tartalmazza

- szállás 2 fős first class kupéban és 5* szállodákbanteljes ellátásprogramok a felsoroltak szerinttranszferek a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Peking)angol nyelvű idegenvezetés (angol
- spanyol
- portugál nyelvü idegenvezetés garantált
- többi idegennyelv egyéni lekérésre)

Az alapár nem tartalmazza

- repülőjegyek költsége: kb. 120.000,- Ft/fő + kb. 70.000,- Ft/fő illetékaz orosz
- mongol
- kínai vízumok költsége: 75.000,- Ft/fő

Egyéb költségek

Egyágyas felár: 1 055 000,-Ft/főborravaló: kb. 210 Euro/fő vagy kb. 260 USD/főBBP biztosítás: AEGON 590,-Ft/főIndulási időpontok Moszkva-Peking útvonalon: 2021. június 20.
- augusztus 15.Indulási időpontok Peking-Moszkva útvonalon: 2021. június 28
- augusztus 23.First class plus
- business class és VIP kupék ára és szabad helyek lekérésre!

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Moszkva utazás
2021.09.24 - 2021.09.30

Péntek

enyhe eső

10°C

éjszaka: 8°C

dél-délkeleti szél 1.7 km/h

páratartalom: 66%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

enyhe eső

10°C

éjszaka: 10°C

délkeleti szél 1.1 km/h

páratartalom: 78%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

közepes eső

9°C

éjszaka: 9°C

észak-északnyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 90%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

enyhe eső

11°C

éjszaka: 9°C

északi szél 1.4 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

enyhe eső

10°C

éjszaka: 9°C

kelet-északkeleti szél 1 km/h

páratartalom: 71%

Víz hőmérséklet

0°C

Szerda

borús égbolt

9°C

éjszaka: 8°C

kelet-északkeleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 59%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.