info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/transzsziberiai-orient-expressz-oroszorszag-1.jpg

Transzszibériai Orient-Expressz Oroszország last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Utazás egyénileg repülővel, menetrend szerinti járattal, külön vonattal, szállás a transzszibériai Orient Expresszen és 5*-os szállodákban, teljes panziós ellátással.

Garantált indulás az összes, katalógusban meghirdetett időpontban.

Utazás leírása

1. nap:Budapest - Moszkva

Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

2. nap: Moszkva

Egész napos moszkvai városnézés, amely során felkeressük a Vörös teret, a Kreml területét, sétát teszünk az Arbaton, megnézzük a Krisztus Megmentő székesegyházat, a legszebb metróállomásokat látogatjuk. Este transzfer a vasútállomásra, a szállás elfoglalása az Orient Expresszen.

3. nap: Kazan

Érkezés a kazanyi pályaudvarra, városnézés a Tatárország fővárosában, amely a Volga partján található. A város egyik legfontosabb látnivalója a Kazanyi Kreml, amely 2000-ben került fel az UNESCO Világörökség listájára. Tugan Avalim folklórműsor. Ebéd egy autentikus tatár étteremben. Esti órákban indulás Kazanyból. Szállás az Orient Expresszen.

4. nap:Jekatyerinburg

Egész napos program, városnézés. Az I. Péter által 1723-ban alapított várost I. Katalin cárnő tiszteletére nevezték el. Az Októberi forradalmat követően a bolsevikok II. Miklós cárt és családját Jekatyerinburgban tartóztatták le és itt is végezték ki. A városnézés során megtekintjük a Vér templomot, amely egy tragikus történelmi esemény emlékére épült, az ortodox kolostorokkal, amelyeket az orosz építkezés gyöngyszemeinek tekintnek. Európa és Ázsia határvonalán található emlékművet felkeressük. Szállás az Orient Expresszen.

5. nap:Novoszibirszk

A reggeli órákban vonatunk Novoszibirszkbe érkezik, a szibériai régió fővárosába, Oroszország 3. legnagyobb városába. Novoszibirszk létezése szorosan összefügg a Transzszibériai vasútvonal építésével. Városnéző túra: Vasúti múzeum, Balett és Operaház, ősi utcák, séta a hatalmas Ob folyó partján. Szállás az Orient Expresszen.

6. nap: Vonaton

Egész napot utazással töltjük a vonaton, hatalmas erdőkben, tavakban, tajga végtelen szépségében gyönyörködhetünk. Programok a vonaton. Szállás az Orient Expresszen.

7. nap: Irkutszk

Érkezés Irkutszkba, a legősibb szibériai városok egyikébe, melyet sokszínűsége miatt Szibéria Párizsának is neveztek. Városnézés a történelmi belvárosban, Dekabristák Háza. Felkeressük a Taltsy Néprajzi Múzeumot, amely festői helyen, az Angara folyó jobb partján található. Szabadidő a 130-as számú skanzen jellegü városnegyedében („Irkutskaya Sloboda”), ahol a múlt század rekonstruált, stílusos épületeit láthatjuk. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap:  Bajkál-tó

Érkezés a Bajkál-tóhoz. Hajókirándulás a Bajkál-tavon, kikötés Lisztvjanka falunál, a fából épült templom megtekintése. A világ legmélyebb tava, 636 km hosszú és 25–79 km széles, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a Unesco világörökségei közé. Lisztvjanka városnézés, látogatás a helyi hal és szuvenír piacon. Vacsora piknik formájában a tó partján. Szállás az Orient Expresszen.

9. nap: Ulan-ude

Érkezés a Burját Autonom Köztársaság fővárosába, Ulan-Ude-ba. A burjátok egy külön etnikai csoport, közeli rokonságban a mongolokkal. 2008-ig autonómiájuk volt a ma Irkutszki területbe beolvasztott Uszt-ordinszkiji Burját Autonóm Körzetben, és a ma Bajkálon túli határterülethez tartozó Aginszkojei Burját Autonóm Körzetben. Ezek az autonóm körzetek elveszítették státusukat, s az előbbiben hat, az utóbbiban pedig három járásra osztották fel őket. Városnézésünk során tipikus szibériai faházakat láthatunk, felkeressük “Ivolginsky Datsan” Oroszország legnagyobb buddhista templomát. Az este folyamán határátlépés Mongóliába. Szállás az Orient Expresszen.

10. nap: Ulanbátor

Reggeli órákban érkezés Ulanbátorba, Mongólia fővárosába. Transzfer a Terelj Nemzeti Parkba. Látogatás a Chingis Khan-emlékműhöz. Érkezés a jurta táborba, ahol ebédelünk. Ebéd után kirándulás a teknős sziklához, ahol a környék gyönyörű látványa tárul elénk. Túraút a hegy tetejére, pazar kilátás a Terelj Nemzeti Parkra és a kolostorra. Meglátogatunk egy nomád családot, megismerkedhetünk a mongol nomádok életmódjával és kultúrájával, kipróbálhatjuk a helyi tejtermékekből készült ételeket. Szállás jurtákban.

11. nap: Ulanbátor

Reggeli után transzfer Ulánbátorba. Városnézés során megtekintjük a főteret és a Zaisan emlékművet. Ebédre mongol BBQ. Ellátogatunk a Gandan kolostorba és a Nemzeti Történeti Múzeumba. Mongol folklór-show. Szállás az Orient Expresszen.

12. nap: Erlian

Érkezés a mongol-kínai határra Erlianba. Átszállás a kínai vonatra, utazás tovább Pekingbe. Szállás az Orient Expresszen.

13. nap: Peking

Ebéd után érkezés Pekingbe. Városnézés, Nyári palota megtekintése. Vacsora egy tradicionális pekingi kacsa étteremben. Szállás Pekingben 5* szállodában.

14. nap: Peking

Reggeli után városnézés folytatása, a Kínai Nagy fal megtekintése, Tiananmen tér, tiltott város. Szállás Pekingben 5* szállodában.

15. nap: Peking, hazautazás

Reggeli után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A program Peking-Moszkva útvonalon fordított sorrendben közlekedik.

Elhelyezés

1 éj Moszkvában 5*-os szállodában, 9 éj a Transzszibériai Orient Expressz hálófülkéiben, 1 éj a kínai vonaton, 1 éj jurtában Mongóliában, 2 éj Pekingben 5*-os szállodában.

Fizetési és lemondási feltételek

Jelentkezéskor vissza nem téríthető foglaló fizetendő az alábbiak szerint:
- First class és first class plus kupés elhelyezéssel: 1000 EUR/fő Business class és VIP kupés elhelyezéssel: 1600 EUR/fő
- Teljes összeg befizetése: 60 nappal indulás előtt!
- Lemondási feltételek, kötbér: 91 nappal az utazás előtt: a foglaló nem jár vissza 90−61 nap között: 25% 60−31 nap között: 50% 30−15 nap között: 75% 14-01 nap között: 90% No Show: 100% kötbér fizetendő.
A repülőjegyeket jegykiállítás után az adott légitársaság feltételei szerint lehet módosítani vagy lemondani.

UNESCO Világörökségi helyszínek: A Kreml és a Vörös tér, Bajkál-tó (természeti), Tiltott Város, Ég temploma, Nagy Fal.

Programok

A részvétel díj az összes fakultatív programot tartalmazza leírás szerint.

Ismerje meg Oroszországot!

Az alapár tartalmazza

- szállás 2 fős first class kupéban és 5* szállodákbanteljes ellátásprogramok a felsoroltak szerinttranszferek a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Peking)angol nyelvű idegenvezetés (angol
- spanyol
- portugál nyelvü idegenvezetés garantált
- többi idegennyelv egyéni lekérésre)

Az alapár nem tartalmazza

- repülőjegyek költsége: kb. 120.000,- Ft/fő + kb. 70.000,- Ft/fő illetékaz orosz
- mongol
- kínai vízumok költsége: 75.000,- Ft/fő

Egyéb költségek

Egyágyas felár: 1 055 000,-Ft/főborravaló: kb. 210 Euro/fő vagy kb. 260 USD/főBBP biztosítás: AEGON 590,-Ft/főIndulási időpontok Moszkva-Peking útvonalon: 2021. június 20.
- augusztus 15.Indulási időpontok Peking-Moszkva útvonalon: 2021. június 28
- augusztus 23.First class plus
- business class és VIP kupék ára és szabad helyek lekérésre!

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Moszkva utazás
2021.05.06 - 2021.05.11

Csütörtök

enyhe eső

16°C

éjszaka: 8°C

déli szél 2.7 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

14°C

éjszaka: 11°C

nyugat-délnyugati szél 1.6 km/h

páratartalom: 30%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

közepes eső

8°C

éjszaka: 9°C

délkeleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

enyhe eső

7°C

éjszaka: 8°C

északnyugati szél 1.8 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

tiszta égbolt

14°C

éjszaka: 11°C

északi szél 1.1 km/h

páratartalom: 32%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.