info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/szentpetervar-egyenileg-wizzairrel-korutazas-oroszorszag-1.jpg

Szentpétervár Egyénileg WizzAirrel Oroszország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Repülés menetrend szerinti WizzAir járattal, elhelyezés 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 3*+ szobáiban, svédasztalos reggelis ellátással.

Szentpétervár a pompázatos északi „főváros minden szegletéből árad a kultúra. Az Utazót egy pillanat alatt rabul ejti, mindenkit elvarázsol palotáival, gazdag múzeumaival, romantikus csatornáival, a Néva parttal, széles sugárútjaival. Ha pedig a fehér éjszakák idején látogatunk oda, varázslatos, szinte misztikus pillanatokban lesz részünk. Kedves Utazó, ha Szentpétervárra készül, jobb, ha tudja, és jobb, ha fel is készül rá, ha mindent akar látni, nem marad egy lélegzetvételnyi ideje sem, mert annyi a múzeum, a program, annyi attrakció várja, hogy jószerivel reggeltől estig, sőt még éjszaka is mozgásban lesz.A város alapításának 300. évfordulójára teljes egészében megújult Szentpétervár, számos műemlékkel várja az ide látogatókat.

Egyéni utazás, már 2 főtől, nem kell a csoporthoz igazodni! Garantált indulás a Wizzair járataihoz igazodva, tetszőleges dátumokon. A program és a szállás változtatható, egyéni igények szerint testre szabható.

Körutazás leírása

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban (felszállás 06:35), érkezés Szentpétervárra 11:05-kor, majd transzfer a szállodába és szállás elfoglalása. A rendelkezésünkre álló szabadidőben érdemes felkeresni a város leghíresebb látnivalóit. A szállás központi elhelyezésű, így a legtöbb múzeum elérhető metróval, vagy akár gyalogosan is. Irodánk fakultatív program keretein belül privát városnézést ajánl magyar nyelvű idegenvezetővel, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

2. nap: Szentpétervár - Ermitázs

Reggeli után érdemes egy sétát tennia Palota téren, mely során megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Fakultatív programként Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeum meglátogatását ajánljuk magyar nyelvű idegenvezetővel. Ermitázs a Néva partján található, nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk, amelyet irodánktól rendelheti meg. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

3. nap: Szentpétervár - Petrodvorec

A reggelit követően, hajókirándulást ajánlunk Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Alternatív programként, fakultatív kirándulást ajánlunk magyar nyelvű idegenvezetővel Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

4. nap: Szentpétervár - Puskin – Folklór est

A reggelit követően érdemes megtekinteni Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházait, a Szent Izsák Székesegyházat és a Vérző Megváltó Templomot. A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumként épült, és a féldrágakövek remekművet képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma. Alternatív programként fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban, jegyek beszerezhetőek irodánkban.

5. nap: Szentpétervár - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából majd privát transzfer a repülőtérre (felszállás 11:40) és utazás Budapestre. Várható érkezés 12:20.

Autóbérlés

Egyéni autóbérlésre van lehetőség a szállodában, így az egyes városok, mint pl. Puskin viszonylag gyorsan, könnyen megközelíthető, így a városlátogatás több látnivalóval bővíthető!

Ajánlott éttermek, a helyi konyha megismerésére

Severyanin, Gogol, Troika.

Külön utakon szeretne járni barátaival, családjával és már megvan a társasága hozzá? Bármely utunkat megrendelhetik személyre szabottan tetszőleges időpontban is a zárt csoport saját igényei alapján, magyar vagy helyi idegenvezetővel. Keressen minket bizalommal!

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Szentpétervár 06:35 - 11:05 Repülési idő: 2:30
Haza út: Szentpétervár - Budapest 11:40 - 12:20 Repülési idő: 2:40

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Elektronikus vízum

Az e-vízumot irodánk intézi.
Mi az elektronikus vízum?
Az elektronikus vízumoztatás azt jelenti, hogy az útlevelet sem az irodánkba, sem pedig a konzulátusra nem kell elvinni, csak annak a másolata szükséges.
Milyen esetekben igényelhető elektronikus vízum?
Magyar állampolgároknak Szentpétervárra történő utazáshoz csak elektronikus vízum szükséges:
- ha a határátlépés közvetlenül Szentpétervárra, vagy Leningrád megyébe, vagy Kalinyingrád megyébe történik Mi szükséges az elektronikus vízumhoz
- Az útlevél jó minőségű másolata. Az útlevélnek az e-vízum iránti kérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legyen legalább kettő szabad oldal. - Fél évnél nem régebbi, JPEG formátumú, digitálisan elkészített, színes igazolványkép, szembe nézetű, kizárólag fehér hátterű. Az arc a fotó 70-80%-át töltse ki. A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek.
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (BBP) a teljes kint tartózkodás idejére.

Az alapár tartalmazza

- Szállást kétágyas szobában 4*-os belvárosi szállodábanReggelitPrivát transzfertE-vízum ügyintézését

Az alapár nem tartalmazza

- repülőjegy illetékkel
- személyenként 1 db max. 10 kgmax. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásztkb. 52 000 Ft/ fő (szabad helyek függvényében változhat)

Egyéb költségek

Fakultatív programokatUtasbiztosítás: irodánkban köthető Aegon basic:590 Ft/ fő/ napÚtlemondási biztosítás1 db max. 20 kg-os feladandó bőrönd oda-visszakb. 22 900 Ft/ fő

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Szentpétervár
2021.05.13 - 2021.05.19

Csütörtök

enyhe eső

22°C

éjszaka: 23°C

észak-északkeleti szél 2.4 km/h

páratartalom: 78%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

kevés felhő

27°C

éjszaka: 23°C

kelet-északkeleti szél 2.5 km/h

páratartalom: 45%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

erős felhőzet

29°C

éjszaka: 23°C

kelet-északkeleti szél 3 km/h

páratartalom: 34%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

borús égbolt

29°C

éjszaka: 24°C

keleti szél 2.5 km/h

páratartalom: 40%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

tiszta égbolt

29°C

éjszaka: 25°C

kelet-délkeleti szél 2 km/h

páratartalom: 39%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 27°C

keleti szél 1.7 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.