info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2021/a-selyemut-nyoman-orient-expresszel-moszkva-utazas-oroszorszag-1.jpg

A Selyemút Nyomán Orient-Expresszel Oroszország körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

[rv]egyénileg repülővel, menetrendszerinti járattal, külön vonattal Orient Expresszen és 5*-os szállodákban teljes panzió Garantált indulás a megjelölt időpontban Exkluzív utazás, különleges kényelem az út során A program 6 UNESCO világörökségi helyszínt is érint

Körutazás leírása

1. nap:Budapest - Moszkva
Érkezés Moszkvába, Oroszország fővárosába. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

2. nap: Moszkva
Egész napos moszkvai városnézés, amely során felkeressük a Vörös teret, a Kreml területét. Ebéd egy moszkvai étteremben. Sétát teszünk az Arbaton, megnézzük a Krisztus Megmentő székesegyházat, a legszebb metróállomásokat tekintjük meg. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Moszkvában 5*-os szállodában.

3. nap: Moszkva
Reggeli után a városnézés folytatása. Transzfer a vonathoz, majd elindulunk nagy utunkra az Orient Expresszel. Szállás a vonaton.

4. nap:Volgograd
Reggeli órákban érkezés Volgogradba. Városnézés a „Hősök városában”, amely során látogatás teszünk a Mamajev-dombon található 102 méter magasságú történelmi emlékkomplexumban. Ebéd után folytatjuk az ismerkedést Volgograd nevezetességeivel, meglátogatunk a híres Sztálingrádi csata panoráma múzeumot és a legendás Pavlov házat. Megnézünk egy szabadtéri kiállítást Győzelmi fegyver néven. Szabadidő. Szuvenír vásárlási lehetőség. Transzfer a vonathoz. Szállás az Orient Expresszen, utazás Asztrahány felé éjszaka.

5. nap: Asztrahány
A reggeli órákban vonatunk Asztrahányba érkezik, Oroszország egyik legdélebben fekvő városába. Városnéző túra, amely során megtekintjük a főbb látnivalókat: Kreml, Szent Vlagyimir templom, Angyali Üdvözlet kolostor, Opera és Balettszínház, Nagy Péter szobra, Diadalív. Halpiac látogatása. Kirándulást teszünk a városon kívüli egy helyi tokhal farmon. Betekintést nyerhetünk a fekete kaviár előállításának a rejtelmeibe. Vacsora a farmon. Transzfer a vasútállomásra. Indulás Asztranyból. Szállás az Orient Expresszen.

6. nap: Vonaton
Egész napot utazással töltjük a vonaton. Tavakban, folyókban, végtelen táj szépségében gyönyörködhetünk. Szórakoztató programok a vonaton. Szállás az Orient Expresszen.

7. nap:Urgencs - Khiva
Érkezés Urgencsbe. Transzfer Khivaba. Városnézés az Ichan-Kala műemlék-városrész építészeti együttesében (UNESCO védelem alatt) a 12-19. század gyönyörű alkotásai között. Az óvárosban paloták, mecsetek, mauzóleumok kápráztatják el a látogatót: az utolsó kán rezidenciája, Ismail Khodja mauzóleum, Mohammed Amin Khan medresze, Kalta Minor torony, Tas-Hovli palotája, Pahlavan Mahmud mauzóleuma, Juma mecset. Transzfer a vasútállomásra. Indulás tovább Urgencsből. Szállás az Orient Expresszen.

8. nap: Konyeurgencs - Derweze
Érkezés Türkmenisztánba, Dashoguzba. Utazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Konyeurgencs romvárosába. Khorezm középkori perzsa fővárosát Timúr romboltatta le a XIV. század utolsó éveiben. Séta a romjaikban is csodálatos középületek között: Karavánszeráj kapu, Mamun minaret, II. Arslan mauzóleum, Khorezm Akadémia, Kutlug Timur minaret, Dash Metjid madrasza. Visszatérés a Dashoguz-ba. Folytatjuk utunkat vonattal Dashoguzból. Érkezés a délutáni órákban az Ichoguz állomásra. Transzfer Darwaza gázkráterbe. Továbbutazás a végtelen Kara-kum sivatag belső vidékére. Rövid séták és fotószünetek a mozgó homokdűnék között, a legszebb pontokon. Koraesti haladás a „semmi közepének” dűnéi között, Derweze, a Pokol kapuja felé. A „Pokol kapujának” mélyéről évtizedek óta lángok csapnak elő, a csillagos égbolt sötétjében hatalmas távolságról világít „Földünk tüzes lelke”. Az egészen elképesztő táj fényképezése. Nomád vacsoránk elfogyasztása sátortáborunkban, majd sötétedés után a lángoló kráter fényképezése. Vodka áldomás a tábortűznél, a megszámlálhatatlanul rengeteg csillag vigyázó mosolya alatt. Visszatérés a vonatra, majd tovább indulás. Szállás az Orient Expresszen.

9. nap:Ashgabat
Érkezés Ashgabatba a reggeli órákban. Városnézésünk során megtekintjük a Turkmenbasy Ruhy-t Mecsetet és az első elnök mauzóleumát. Séta a Semlegesség kapuja emlékműnél. Utazás a Kopet Dag hegység lábaihoz, Nissza romvárosába. Az ókori Párthus-birodalom hegyi fővárosa ma UNESCO világörökségi védelem alatt álló ásatási terület. Ebéd egy városi étteremben. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd a Hippodrome-ban az Akhal teke lovak versenyén (Türkmenisztánban még a nemzeti ünnep is a lovak napja egyben), Seyit Jemaletdin mecsetromok, látogatás a világhírű türkmén szőnyegmúzeumban. Séta a városi gyümölcs- és zöldségpiacon. Esti városnézés. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vasútállomásra. Elutazás Ashgabatból.

10. nap:Merv
Érkezés Mary-be. Merv látogatása, amely oázis és egyben város a történelmi selyemút mellett, Mary közelében. Számos város létezett ezen a kultúra és a politika cseréje szempontjából jelentős stratégiai értékű helyszínen. Az ókori Merv helyét az UNESCO világörökségi helyszínként sorolja fel. Az Ősi Merv ma egy nagy régészeti park, amely bronzkori központok (i. e. 2500–1200), mint például Kelleli, Adji Kui, Taip, Gonur és Togoluk; valamint vaskori (i. e. 1200–300), mint például Yaz/Gobekli Depes és Takhirbaj Depe; a történelmi városközpont és a középkori város, Abdullah Khan Kala maradványait tartalmazza. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Indulás Maryből Üzbegisztán felé.

11. nap: Bukhara
Érkezés Bukharába a délelőtti órákban. Bukhara, a 2500 éves város, belső negyedei a Világörökség védelme alatt állnak. A Selyemút legtipikusabb városában vagyunk. Valami különös atmoszféra lengi körül a helyet: tudósok, filozófusok, költők és vallásalapítók sorjáznak a történelmi időkből. Városnézés: Arc Citadel erőd, Samanides mauzóleum, Bolo-Hauz mecset, Coumpol bazár, Nodir-Divan-Beghí medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze. Ebéd egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Szállás a vonaton.

12. nap: Szamarkand
Érkezés Szamarkandba a délelőtti órákban. Városnézés Szamarkandban: Gür Emír mauzóleum, látogatás a bazárban, majd a világ egyik legszebb terének (Regisztan tér) és az ott lévő Ulugbek, Shir-Dor és Tilya-Kori medreszek megtekintése. Ezt követően a Shaki Zindeh komplexumot (11-15. század), a Gür Emír mauzóleumot és a Bibi-Khonum mecsetet keressük fel. Ebéd egy városi éttermben. Transzfer a vonathoz. Indulás Szamarkandból Taskent felé. Éjszaka az Orient-Expresszen.

13. nap: Taskent
Érkezés Taskentbe a reggeli órákban. Városnézés Üzbegisztán fővárosában, Taskentben, az óvárosban. Az első írásos emlék a városról a 3. században jelent meg, a kínai, török eredetű elnevezés már utal széles kapcsolataira és a Selyemúton betöltött évszázadokra visszanyúló szerepére. Korabeli források a 11. századtól már Taskentként említik a nagyjelentőségű várost, melyet előbb Dzsingisz kán hódított meg, majd a 14. században Timur Lenk foglalta vissza és emelte birodalma központjává. Az óváros látnivalói: Barak kán medresze (16. sz.), Kaffal Shashi mauzóleum (15. sz.), Kukeldash medresze (16. sz.), a fenséges Djuma mecset a 9. századból. Később a modern Tashkent látnivalóit csodáljuk meg: Függetlenség tere, Navoi Színház tér, a Taskent Nemzeti Művészeti Múzeum, Amir Timur tér, a helyi „Broadway” sétáló utcákkal, szökőkutakkal. Ebéd egy városi étteremben. Transzfer a vonathoz. Indulás Kazahsztán irányába. Éjszaka a vonaton.

14. nap: Türkisztan
Érkezés Türkisztanba a reggeli órákban. Türkisztan Kazahsztán történelmi városainak egyike, régészeti emlékei a 4. századból származnak. A középkori város romjai a Szir-darja délkeleti részén fekszenek. A 15–18. században Türkisztan lett a Kazah Kánság fővárosa. A város több ezer zarándokot vonz. Egy helyi hagyomány szerint három türkisztani zarándoklat felér egy mekkai zarándoklattal. Kirándulás Sauranba. Sauran középkori település Kazahsztán déli részén. A középkor és a kazah kánság idején ez volt az egyik fő város a Syr Darya közelében. Gyalogos városnézés. Megcsodáljuk a középkorból szinte épen megmaradt mecseteket, majd transzfer a vonathoz. Indulás Almati felé. Éjszaka az Orient-Expresszen.

15. nap: Almati
Érkezés Almatiba a reggeli órákban. A csomagjainkat elviszik a szállodába. Ebéd egy városi étteremben. Városnézésünk során megismerkedünk a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a 7. századi szkíta időktől 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Feljutás felvonóval a Kök-Töbére, a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Séta a Panfilov-parkban, a Vernij erőd romjainál és az 1907-ben átadott, fából épített Vosznyeszenszkij katedrálisnál, a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban 5* szállodában.

16. nap: Almati
Délelőtti órákban sétálunk a Zöld Bazárban, majd ellátogatunk az Állami Múzeumba, amely a legnagyobb múzeum Kazahsztánban, és az egyik legnagyobb múzeum Közép-Ázsiában. Ebéd egy városi étteremben. Kirándulás az Ile Alatau Nemzeti Park járművel is megközelíthető vidékeire, majd haladás 2.500 méter magasságig a Nagy Almati-tó 4.000 méter feletti csúcsokkal körbeölelt partjáig. Séta az álomszép, a gleccserolvadéktól halványkék tó partmenti ösvényein. A szigorúan védett tengerszem Almati víztározója, vize igazi magashegységi ásványvíz. A csodálatos panorámák, hófödte „piramisok” fotózása. Később a délután folyamán egy igazi kazah sólyomreptetést is megcsodálhatunk. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban 5* szállodában.

17. nap: Almati - Budapest
Reggeli majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Menetrend szerinti járattal, átszállással hazarepülés Budapestre.

További információk

Elhelyezés: 2 éj Moszkvában 5*-os szállodában, 12 éj az Orient Expressz hálófülkéiben, 2 éj Almatiban 5*-os szállodában.

Fizetési és lemondási feltételek:

Jelentkezéskor vissza nem téríthető foglaló fizetendő az alábbiak szerint: First class és first class plus kupés elhelyezéssel: 1000 EUR/fő Business class és VIP kupés elhelyezéssel: 1600 EUR/fő
Teljes összeg befizetése: 60 nappal indulás előtt!
Lemondási feltételek, kötbér:
Utazás előtt 61. napig a foglaló nem jár vissza 60−31 nap között: 50% 30−0 nap között: 100% kötbér fizetendő No Show: 100% kötbér fizetendő A repülőjegyeket jegykiállítás után az adott légitársaság feltételei szerint lehet módosítani vagy lemondani.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

A Kreml és a Vörös tér Üzbegisztán - Szamarkand Üzbegisztán - Bukhara Üzbegisztán – Khíva, Ichan-Kala Türkmenisztán – Konyeurgencs Türkmenisztán – Nissza

További információk 2

Az alapár tartalmazza

- szállás 2 fős first class kupéban és 5* szállodákbanteljes ellátásprogramok a felsoroltak szerinttranszferek a repülőtér és a szálloda között (Moszkva és Almaty)angol nyelvű idegenvezetés (angol
- spanyol
- portugál nyelvü idegenvezetés garantált
- többi idegennyelv egyéni lekérésre)

Az alapár nem tartalmazza

- repülőjegyek költsége: kb. 156.000,- Ft/fő az orosz vízum költsége: 25.000,- Ft/ főa türkmén vízum költsége (határon fizetendő):14,- USD/ fő

Egyéb költségek

Egyágyas felár: 1 840 000,-Ft/főborravaló: kb. 210 Euro/fő vagy kb. 260 USD/főBBP biztosítás: AEGON 590,-Ft/fő

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Oroszország, Moszkva utazás
2021.09.16 - 2021.09.22

Csütörtök

borús égbolt

8°C

éjszaka: 8°C

északnyugati szél 1.3 km/h

páratartalom: 77%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

borús égbolt

9°C

éjszaka: 6°C

északkeleti szél 1 km/h

páratartalom: 45%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

kevés felhő

10°C

éjszaka: 8°C

kelet-északkeleti szél 1.4 km/h

páratartalom: 44%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

borús égbolt

8°C

éjszaka: 8°C

kelet-északkeleti szél 1.8 km/h

páratartalom: 50%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

enyhe eső

5°C

éjszaka: 6°C

kelet-északkeleti szél 2.1 km/h

páratartalom: 78%

Víz hőmérséklet

0°C

Kedd

közepes eső

7°C

éjszaka: 7°C

keleti szél 2 km/h

páratartalom: 91%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.