info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Olaszország Velence Velence ünnepei- Regata Storica last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Velence ünnepei
Utazás időtartama: 3 nap / 2 éjszaka
Indulási időpontok: IX.3.
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőség: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa

Elhelyezés

Lido di Jesoloban, középkategóriás szállodában

Ellátás

bővített kontinentális reggeli
Minimum létszám: 35 fő


1. nap: Elutazás Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon Szlovénián át. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk de mód lesz rövid (kb. 20-25 perc terjedelmű) fakultatív kastélylátogatásra is. Érkezés Lido di Jesolóra az esti órákban, szállás.

2. nap: Reggeli után busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. innen privát hajóval panoráma utat teszünk melynek során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben hogy a vízről is megcsodálhassák a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit. a kis majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is van mód. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek.
Délután megnézhetik a Regata Storica (történelmi regatta) rendezvényét. Eredete egészen 1274-ig nyúlik vissza amikor még a város hatalmát demonstráló hajófelvonulás volt, élén a dózse aranyozott hajójával, a Bucintoroval. Ezt 1670-től egyesítették egy speciális típusú gondolákkal folytatott versennyel. Ma ezt a versenyt összesen 7 kategóriában bonyolítják le, az utolsó futam a ?bajnokok? 2 pár evezős futama. Az egész versenyt vezeti fel a ma is egy színpompás vízi felvonulás a középkort idéző hajókkal és kosztümökben az Arsenale-tól a Szent Márk öblön át a Rialto hídig. Vissszatérés a szálláshelyünkre az esti órákban.

3. nap: Reggeli után buszunkkal elutazunk a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárosba, Padovába. Az egyik legszebb olasz téren (Prato della Valle) megtaláljuk a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobrát hiszen mellette vezet utunk Szent Antal bazilikájához. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól, erről tájékoztatja majd önöket idegenvezetőnk akivel felkereshetik a szent sírját mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazásához. De láthatják majd a szent ereklyéit és megismerhetnek 3 gyönyör kolostorudvart is. Padovából utunk már hazafelé vezet. Szép élményeink birtokában rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Olaszország, Velence és környéke utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Olaszország, Velence és környéke utazás
2023.12.01 - 2023.12.07

Péntek

szórványos felhőzet

24°C

éjszaka: 22°C

délkeleti szél 1.6 km/h

páratartalom: 76%

Víz hőmérséklet

17°C

Szombat

borús égbolt

24°C

éjszaka: 22°C

déli szél 1.7 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

17°C

Vasárnap

enyhe eső

24°C

éjszaka: 22°C

dél-délkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 86%

Víz hőmérséklet

17°C

Hétfő

enyhe eső

22°C

éjszaka: 21°C

észak-északnyugati szél 1.7 km/h

páratartalom: 85%

Víz hőmérséklet

17°C

Kedd

borús égbolt

22°C

éjszaka: 21°C

északi szél 1.5 km/h

páratartalom: 41%

Víz hőmérséklet

17°C

Szerda

enyhe eső

20°C

éjszaka: 17°C

északnyugati szél 2.1 km/h

páratartalom: 63%

Víz hőmérséklet

17°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.