info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Olaszország Velence Velence ünnepei- Redentore last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Velence ünnepei
Utazás időtartama: 3 nap / 2 éjszaka
Indulási időpontok: VII.16.
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőség: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa

Elhelyezés

Lido di Jesoloban, középkategóriás szállodában

Ellátás

bővített kontinentális reggeli
Minimum létszám: 35 fő


1. nap: Elutazás Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon Szlovénián át. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk 3 ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. A gyönyörű kastélyparkban sétálhatunk, kávézhatunk de mód lesz rövid (kb. 20-25 perc terjedelmű) fakultatív kastélylátogatásra is. Érkezés Lido di Jesolóra az esti órákban, szállás.

2. nap: Reggeli után busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. innen privát hajóval panoráma utat teszünk melynek során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben hogy a vízről is megcsodálhassák a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit. a kis majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is van mód. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek.
Reggeli után fürdési, vásárlási lehetőség Lido di Jesolón. Kora délután Punta Sabbioni kikötőjéből átkelés Velencébe privát hajóval, városnézés a korábban leírtak szerint. A városnézést követően részt vehetnek a különleges velencei ünnep, a Redentore eseményein. A Redentore ünnep eredetileg vallásos esemény volt, 1577-től tartották meg egy hatalmas pestisjárvány áldozatainak emlékére. A városból pontonhidat építenek a Guidecca szigeten levő Palladio által épített templomhoz. Az ünnepi misét követően virágokkal, lampionokkal díszített hajók töltik meg a Canale Grandét és a Szent Márk öblöt melyek különleges díszkivilágítást kapnak. A késő esti órákban
( általában este 10-12 óra között) páratlanul látványos tűzijátékra kerül sor a Szent Márk öbölben. A szórakozóhelyek hajnalig tartanak nyitva amikor a legkitartóbb ünneplők hajóikkal kifutnak a nyílt tengerre hogy ott köszöntsék a napfelkeltét.
Visszautazás a szálláshelyre a tűzijátékot követően valószínűleg éjfél után.


3. nap: Reggeli után buszunkkal elutazunk a magyar történelemhez is kötődő észak-olasz nagyvárosba, Padovába. Az egyik legszebb olasz téren (Prato della Valle) megtaláljuk a padovai egyetem leghíresebb magyar tanítványának, Báthory Istvánnak a szobrát hiszen mellette vezet utunk Szent Antal bazilikájához. Az 1310-ben felavatott épület sokban eltér a hagyományos bazilikáktól, erről tájékoztatja majd önöket idegenvezetőnk akivel felkereshetik a szent sírját mely a legautentikusabb hely kívánságaik megfogalmazásához. De láthatják majd a szent ereklyéit és megismerhetnek 3 gyönyör kolostorudvart is. Padovából utunk már hazafelé vezet. Szép élményeink birtokában rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Olaszország, Velence és környéke utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Olaszország, Velence és környéke utazás
2022.10.05 - 2022.10.10

Szerda

tiszta égbolt

26°C

éjszaka: 23°C

kelet-északkeleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

22°C

Csütörtök

tiszta égbolt

27°C

éjszaka: 24°C

keleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 46%

Víz hőmérséklet

22°C

Péntek

tiszta égbolt

28°C

éjszaka: 23°C

keleti szél 1.5 km/h

páratartalom: 48%

Víz hőmérséklet

22°C

Szombat

tiszta égbolt

28°C

éjszaka: 23°C

kelet-északkeleti szél 1.9 km/h

páratartalom: 46%

Víz hőmérséklet

22°C

Vasárnap

szórványos felhőzet

28°C

éjszaka: 25°C

kelet-északkeleti szél 2.3 km/h

páratartalom: 64%

Víz hőmérséklet

22°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.