info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2023/norveg-fjordok-tajak-es-trollok-norveg-fjordok-tajak-es-trollok-norvegia-norveg-korutazasok-utazas-1.jpg

Norvég Fjordok: Tájak és Trollok Norvégia körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Norvég fjordok tájak és trollok (Norvég fjordok tájak és trollok) utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. Utunk során a víz szinte minden formáját megismerhetjük tenger, vízesések, patakok, hegyi tavak, gleccser és fjordok képében. Lenyűgöző tájakon haladunk át, fenyőerdők és hegyi panorámautak teszik felejthetetlenné a látványt..
2. Bergen és Oslo óvárosainak kikötőiben álló, színes és vidám hangulatú házak az útikönyvek kedvelt fotótémái. Érdemes egy kávézó teraszán helyet foglalni, és bámészkodni, hogy ezt a látványt az emlékeinkben is megőrizhessük.
3. Lehetőségünk lesz kipróbálni Norvégia legismertebb és leglátványosabb vasútvonalát, a Flamsbana-t. A vasútvonal 20 km-en keresztül kanyarog, 20 alagúton és 1 hídon keresztül, legmeredekebb szakaszán 5,5 fokos dőlésszöggel. Amint felszállunk a zöldre festett vonatra, máris úgy érezhetjük, mintha egy régi filmben szerepelnénk: a plüss ülések és fa borítású vagonok visszarepítenek minket az időben.

Norvég fjordok tájak és trollok (Norvég fjordok tájak és trollok) programleírás

1. nap: Budapest - Oslo
Találkozás az idegenvezetővel a Liszt Ferenc repülőtéren, utazás menetrend szerinti járattal Norvégia fővárosába, Osloba. Osloba érkezésünket követően busszal és gyalogosan is bejárjuk a várost. Ellátogatunk a Királyi palotához, a Parlamenthez és a Nobel-békedíjak átadásának helyszínt biztosító Városházához, sétálunk a város főutcáján, a Karl Johans gaten, de eljutunk majd a különös szobrairól nevezetes Vigeland parkba is. Itt található a világ legnagyobb olyan köztéri szoborgyűjteménye, ahol egyetlen alkotó művei vannak kiállítva. A művész, Gustav Vigeland, nemcsak a mintegy 200 szobor alkotója, de 1939 és 1949 között magának a parknak a megtervezéséért és kialakításáért is felelős volt.A szállás elfoglalása, fakultatív vacsora.
2. nap: Oslo - Stalheim
Reggeli után látványos, fenyőerdőkkel és tavakkal színesített tájon halad a buszunk. Jevnakerben található az 1762-ben alapított Hadeland Üvegmanufaktúra, mely a norvég dizájn és kulturális örökség egyik szimbóluma. Megnézzük az üvegműves bemutatót, majd lehetőségünk lesz vásárolni is akár.Továbbindulva, rövid fotószüneteket és pihenőket tartunk Golban és Hemsedalban.A több mint ezer középkori keresztény norvég fatemplomból mára már csak 28 maradt ránk eredeti középkori állapotában, melyek közül megtekintjük az egyik legrégebbit Borgundban.Délután érjük el napunk fénypontját, a Stalheimskleiva panoráma utat, mely Észak-Európa egyik legmeredekebb útja és amely 1842-1846 között épült. Az út 13 hajtűkanyarral rendelkezik, a tetején pedig a Stalheim Hotel található. Innen gyönyörű kilátás nyílik az útra és N r ydalen völgyére, amely az UNESCO Világörökség része. Menet közben felfedezzük a Stalheimsfossen és Sivlefossen vízeséseket is, amelyek az út mindkét oldalán találhatók. Szállás a környéken, fakultatív vacsora.
3. nap: Stalheim - Flam - Bergen
Napunkat a lebilincselően szép Sogne-fjordnál kezdjük, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Ez Norvégia leghosszabb és legmélyebb fjordja, partján a bájos Flam városkával, ahol megállva élvezhetjük a csillogó kék gleccservíz és a hegyek látványát. Utasaink vagy a városban maradhatnak sétálgatni, nézelődni, vagy fakultatív programként lehetőségük lesz kipróbálni Norvégia legismertebb és leglátványosabb vasútvonalát, a Flamsbana-t. Ugyan hivatalosan a svájci Pilatus a világ legmeredekebb fogaskerekű vasútja, de norvég testvére büszkélkedhet a világ legmeredekebb, normál nyomtávú vasútja címmel. 20 km-en keresztül kanyarog, 20 alagúton és 1 hídon keresztül, legmeredekebb szakaszán 5,5 fokos dőlésszöggel. Amint felszállunk a zöldre festett vonatra, máris úgy érezhetjük, mintha egy régi filmben szerepelnénk: a plüss ülések és fa borítású vagonok visszarepítenek minket az időben. Az úton haladva több alkalommal is megáll a vonat, lehetőség nyílik egy fotószünet erejéig leszállni, hiszen páratlan vízesések és panoráma kíséri utunkat.A program után Bergenbe indulunk. Bergen bár egy nagyváros, de mégis egy kisváros bájával és hangulatával rendelkezik. Lakói büszkék sokoldalú városukra, annak 900 éves történelmére és kulturális hagyományaira, mely egészen a viking korig nyúlik vissza. Egyúttal egy egyetemváros is, amely friss és fiatalos hangulatot kölcsönöz a városnak. Múzeumai, művészeti galériái, kulturális rendezvényei és éttermei, valamint a tengerek és hegyek kínálta lehetőségek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy élénk és pezsgő város legyen. Városnézésünk során felkeressük a hal- és virágpiacot, illetve a Bryggen negyedet, mely az 1702-es nagy tűz után épült és amely a világörökség része. A régi faházak, a macskaköves utcák, a romantikus kis üzletek és kávézók különleges és utánozhatatlan skandináv hangulatot árasztanak.Este a szállás elfoglalása Bergenben, fakultatív vacsora.
4. nap: Bergen - Olden - Styrn
A reggelit követően a nyugati fjordok vidékén haladunk. Az UNESCO által védett fjordok Norvégia jelképei, amelyek a meleg Gold-áramlatnak köszönhetően még télen is jégmentesek. A teljes partszakasz mentén több, mint ezer fjord található. Közülük a legismertebbek (Nordfjord, Sognefjord, Geirangerfjord) a nyugati parton találhatók és a mi programunkban is szerepelnek. A fjordok elsőre tónak tűnnek, pedig valójában az Északi-tenger, mélyen a szárazföldbe nyúló, sós vízű nyúlványai. Lavik és Oppedal között komphajóval kelünk át a vízen, majd délután érjük el a Briksdal gleccsert. A helyiek által troll autóknak nevezett golfkocsi-szerű járművek kb. 700 méterrel a gleccser előtt teszik ki az utasokat, ahonnan sétát tehetünk az európai kontinens legnagyobb összefüggő gleccsermezőjénél. Az olvadt gleccservíz által duzzasztott vízesések mennydörögve zúdulnak a völgybe, melyek közül a legismertebb a Kleivafossen.Este érkezünk a szálláshelyünkre Styrn környékére, közös vacsora a szálláson.
5. nap: Styrn - Hellesylt - Trollok útja - Molde
Reggeli után hajókirándulásra indulunk. A Geiranger-fjord egyedülálló természeti környezete jégkorszakok során alakult ki, melynek során a gleccserek mély fjordokat vájtak ki és magas hegyeket formáltak. Természeti szépségét tekintve nem meglepő, hogy a Geiranger-fjord gyakran szerepel a világ leglátványosabb helyeit felsoroló listákon, ugyanis lenyűgöző vízesések zúdulnak le a meredek hegyoldalakon. A híres vízesések, a De syv sostrene (Hét nővér), a Friaren (A kérő) és a Brudesloret (A menyasszonyi fátyol) pehelykönnyű ködben zubognak le a fjordok oldalán, miközben a szivárvány színeinek véget nem érő látványát nyújtják.Hajókázás után ismét buszra szállunk és felkapaszkodunk a Trollok útján, mely Norvégia egyik leghíresebb panorámaútja. A 6 km hosszú, látványos szerpentinutat hatalmas hegyek veszik körül, amelyet 8 évnyi építkezés után, 1936-ban nyitottak meg. 11 hajtűkanyar vár minket, 930 méteres tengerszint feletti magasságban, néhol 9%-os emelkedőkkel. A látványos útszakasz hangsúlyos pontja a Stigfossen vízesés, amely a hegyoldalon lezúdulva a csúcs felé tartó út egyik kis hídja alatt fut át. Érkezés a szállásra Molde-ba, fakultatív vacsora.
6. nap: Molde - Oppdal - Dombas
Fjordok mentén haladunk a szárazföld belseje felé. Az út Oppdalig emelkedik, miközben végighalad a Dovre-hegységen, ahol a skandináv hiedelemvilág szerint a trollok élnek. A trollok természetfeletti lények, amelyeket számos norvég saga, mese és legenda említ. Bár gyakran nagy, szörnyszerű lényként ábrázolják őket, megjelenhetnek különleges képességekkel rendelkező emberekként vagy kicsi, törpeszerű lényekként is. Elszigetelt hegyekben, sziklákban és barlangokban laknak.Megállunk egy kis sétára Dombas kis falujában, amely arról nevezetes, hogy azon kevés helyek egyike a világon, ahol vadon élő pézsmatulokkal találkozhatunk.Szállás Dombasban vagy a környékén, fakultatív vacsora.
7. nap: Dombas - Lillehammer - Oslo
Utazás Lillehammerbe, az 1994-es téli olimpia városába. Látogatás az Olimpiai Parkban, illetve a Maihaugen szabadtéri néprajzi múzeumban. A skanzen területén létrehozott több, mint 140 régi épület teljes keresztmetszetét adja az ősi norvég vidéki életnek. A kora délutáni órákban szabadprogram Lillehammer hangulatos belvárosában, majd továbbutazás Osloba. Útközben elhaladunk az ország legnagyobb tava, a Mjosa mellett.Szállás elfoglalása Osloban, fakultatív vacsora. (Augusztusi csoportunk esetében a szálloda nem tud lehetőséget nyújtani vacsorára. Ám mivel szállásunk a belvárosban lesz, ezért utasaink a számtalan étterem közül egyénileg, tetszőlegesen választhatak.)8. nap: Oslo BudapestReggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Bryggen, Nyugat-norvégiai fjordok.

Norvég fjordok tájak és trollok (Norvég fjordok tájak és trollok) az ár tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel, feladott poggyásszal (melynek értéke: kb. 100 000 Ft), 7 éj szállást 3*-os szállodákban, 7 alkalomnmal reggelit, 1 alkalommal vacsorát, a buszos közlekedést a programok során, a kompjegyeket (Lavik - Oppedal, Eidsdal - Ling, Afarnes - Solsnes), a fjord hajókirándulást az 5. napona felsorolt programokat, a magyar csoportkísérőt az út során.

Norvég fjordok tájak és trollok (Norvég fjordok tájak és trollok) az ár nem tartalmazza

A belépőjegyeket (kb. 300 NOK, az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
Egyéb költségek:
Egyágyas felár: 156 000 Ft
Félpanziós felár: 81 000 Ft (június, július), 70 000 Ft (augusztus)
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás

Norvég fjordok tájak és trollok (Norvég fjordok tájak és trollok) fakultatív programok

Fakultatív félpanzió a szállodában (6 vacsora): 81 000 Ft (június, július)
Fakultatív félpanzió a szállodában (5 vacsora): 70 000 Ft (augusztus)
Fakultatív vonatkirándulás Flam - Myrdal - Flam: 33 900 Ft

Norvég fjordok tájak és trollok (Norvég fjordok tájak és trollok) idegenvezető

Az út idegenvezetője: Zsurek Andrea

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Norvégia, Norvég körutazások

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Norvégia, Norvég körutazások
2023.06.04 - 2023.06.10

Vasárnap

kevés felhő

13°C

éjszaka: 9°C

észak-északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 44%

Víz hőmérséklet

12°C

Hétfő

kevés felhő

15°C

éjszaka: 9°C

nyugat-északnyugati szél 1.1 km/h

páratartalom: 39%

Víz hőmérséklet

12°C

Kedd

borús égbolt

11°C

éjszaka: 9°C

északi szél 0.8 km/h

páratartalom: 68%

Víz hőmérséklet

12°C

Szerda

enyhe eső

14°C

éjszaka: 8°C

északkeleti szél 0.9 km/h

páratartalom: 48%

Víz hőmérséklet

12°C

Csütörtök

borús égbolt

10°C

éjszaka: 8°C

kelet-északkeleti szél 0.5 km/h

páratartalom: 65%

Víz hőmérséklet

12°C

Péntek

közepes eső

14°C

éjszaka: 10°C

déli szél 1 km/h

páratartalom: 53%

Víz hőmérséklet

12°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.