info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/i/2020/nagy-skot-korut-2019-nagy-skot-korut-nagy-britannia-korutazas-utazas-anglia-8.jpg

Nagy Skót Körút Nagy-Britannia körutazás utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

A Felföldön át az Orkney szigetekig

Az utazás a magyar turisztikai kínálatban egyedülálló módon nem csak Skócia középső részeire korlátozódik, hosszabb tartózkodást biztosít a leglátványosabb tájon, a Felföldön, de útba ejti az Atlanti-óceán partvidékét és szigeteit is, és egy tengeri hajóút után bemutatja az ősi kultúrák bölcsőjét az Orkney-szigeteket is.

Utazás időtartama: 7 nap / 6 éj
Indulási időpontok: július10, július 17,augusztus 7, szeptember 11.
Utazás: Budapest-Glasgow / Edinburgh -Budapest közvetlen repülőjárattal, az országon belül autóbusszal
Minimum létszám: 18 fő

Elhelyezés

Középkategóriájú szálláshelyeken.

Ellátás

Reggeli, fakultatív vacsora.

Program

1. nap

Utazás Glasgow-ba közvetlen járattal, érkezés a reggeli órákban. Informatív városnézés Glasgow-ban (Katedrális, Fő tér, egyetem). A Kelvingrove Galériában németalföldi és francia impresszionista festők remekművei mellett nézhetjük meg a leghíresebb skót építész, Mackintosh bútorait és a róla szóló kiállítást. Ezután megtekintjük a Falkirk kereket, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya. Délután láthatják még a stirlingi várat és a völgyet ahol William Wallace, a "Rettenthetetlen" csatázott. Szállás Glasgow térségében.

2. nap

Megkezdjük az utazást a kietlen és vadregényes Felföldre. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája volt. Ellátogatunk az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb főuri család, a Campbell-ek impozáns otthonába,az Inveraray kastélyba. Továbbhaladás a világ egyik legszebb völgyében, a Glencoe-völgyben Fort William felé. Ezután egy újabb hosszú völgy, a Great Glen következik, melyen végighaladva Fort Augustusnál egy többlépcsős zsiliprendszert érintünk, hogy eljussunk az Inverness környéki szálláshelyre.

3. nap

Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen egyedülálló ? ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyűgöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John OGroats-tól.

4. nap

Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. A késő délutáni órákban visszatérés a főszigetre, érkezés az Inverness melletti szálláshelyre a késő esti órákban.

5. nap

Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, utána látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Délután eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kísértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyermek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva jutnak el a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

6. nap

St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jutnak el a festői környezetben lévő LInlithgow palotához,amely Stuart Mária szülőhelye volt. Az utazás következő állomása a királyi család egykori vízi lakhelye, az edinburgh-i kikötőben örökre lehorgonyzott Britannia yacht, amellyel II. Erzsébet és családja évtizedeken keresztül utazott a nemzetközösség távoli országaiba, és jelentős családi eseményeknek, így pl. Károly és Diana nászútjának is színhelye volt. Délután ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Szállás Edinburgh környékén.

7. nap

Visszatérünk Edinburgh-ba, ahol szabadidő keretében egyénileg bebarangolhatják a hangulatos belvárost, vásárolhatnak, ellátogathatnak az állatkertbe vagy a botanikus kertbe is. Délután kirándulás utunk egyik fénypontjához, a titokzatos templomos lovagok székhelyéhez, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, gazdagon díszített Rosslyn kápolnához. A program lezárásaként belülről is megtekintjük az edinburgh-i várat, melynek teraszáról nyíló páratlan látképpel búcsúzunk Skócia fővárosától és az országtól is. Innen az edinburgh-i repülőtérre indulunk, hazautazás az esti órákban közvetlen járattal.

A programok sorrendje felcserélődhet. Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 130,00 GBP

A díj kézipoggyászt tartalmaz,feladható poggyász a légitársaság mindenkori szabályzatának megfelelően fizetendő.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Anglia, Nagy-Britannia körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Anglia, Nagy-Britannia körutazás
2020.11.25 - 2020.12.01

Szerda

enyhe eső

7°C

éjszaka: 5°C

nyugat-délnyugati szél 0.6 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

13°C

Csütörtök

tiszta égbolt

7°C

éjszaka: 2°C

nyugat-északnyugati szél 0.1 km/h

páratartalom: 83%

Víz hőmérséklet

13°C

Péntek

borús égbolt

5°C

éjszaka: 2°C

déli szél 0.4 km/h

páratartalom: 76%

Víz hőmérséklet

13°C

Szombat

tiszta égbolt

5°C

éjszaka: 2°C

délkeleti szél 0.4 km/h

páratartalom: 73%

Víz hőmérséklet

13°C

Vasárnap

tiszta égbolt

8°C

éjszaka: 5°C

délkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 84%

Víz hőmérséklet

13°C

Hétfő

szórványos felhőzet

7°C

éjszaka: 3°C

nyugat-északnyugati szél 0.2 km/h

páratartalom: 88%

Víz hőmérséklet

13°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.