info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Málta Máltai Körutazás last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Történelmi városok, csodálatos épületek, lovagok és minden más, amit Máltán látni kell...
Nehézség
2/5.
Látnivalók
4/5.
Pihenés
2/5.
Szállás
A csillagtúrák során középkategóriás, helyi besorolású 3*-os szállodában (Primera Hotel vagy hasonló).
Ellátás
Reggeli és egy alkalommal ebéd a programban.
Vacsora felár ellenében.
A napközbeni programok alatt szabadidőt biztosítunk étkezésre.
Utazás
Menetrendszerinti Budapest - Málta - Budapest útvonalon közlekedő Wizzair repülőjárattal.
Transzferek, programok
Légkondicionált autóbusszal, magyar idegenvezetővel.
Minimális utaslétszám
10 fő.
Az ár tartalmazza
- A repülőjegyet,
- a szállást 7 éjszakára,
- a megjelölt ellátást,
- programismertetőben szereplő kirándulásokat (4), valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díjon felül a helyszínen fizetendő
- Helyszínen fizetendő belépődíjak összege: 30,- EUR/fő (érkezést követően képviselőnknek fizetendő) és az ECO adó kb. 4,- EUR/fő (szálláshelyen fizetendő),
- esetleges fakultatív program díja.
Igény szerint foglalható
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (különböző választható díjszabásban),
- repülőtéri parkolás.
Csomagszállítás
A részvételi díj Wizzair járatokon fejenként 1 db. maximum 23 kg-os csomag térítésmentes szállítását tartalmazza, továbbá utasonként egy darab kézipoggyász (mérete: 42 x 32 x 25 cm) vihető a fedélzetre.
Fakultatív programok
A leírások tájékoztató jellegűek. A programok helyi partnerünk, a Supreme/Hello Malta által szervezettek, magyar nyelvű idegenvezetés minimum 15 fő együttes jelentkezése esetén biztosított. A programokra jelentkezni helyi képviselőnknél is lehet (helyszínen euróban fizetve), aki az értékesítésben közvetítőként jár el. A programokkal kapcsolatos bármilyen reklamációt utólagosan nem, kizárólag a helyszínen lehet intézni.

Program

1. nap: Budapest - Málta
Elutazás repülővel Máltára. Érkezést követően találkozás idegenvezetőnkkel, majd transzfer a szállodába. Szállodai szobák elfoglalása.
2. nap: Pihenés vagy fakultatív program a Kék-Lagúnához
Reggeli a szállodában. Napközben szabad program.
Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Cominóra, a Kék Lagúnához (időjárásfüggő). Ideális kirándulás ez az egész napos hajóút, ahol a napunk nagy részét Cominó szigeten töltjük, így teljesen kikapcsolódhatunk a kristálytiszta tenger és a varázslatos Blue Lagoon látványában. Az út során elhaladunk Málta nevezetes partszakaszai mentén és érintjük a St. Paul’s szigeteket. Cominónál kikötve lehetőség van a sziget hangulatos kis barlangjainak megtekintésére, Speed Boaton (motorcsónak), helyszínen foglalható, ára kb. 10,- EUR/fő. A program ára nem tartalmaz ebédet, a hajó fedélzetén bár, napozó terasz, társalgó, zuhanyzó található. Délután visszahajózunk a kikötőbe.
Érkezés után transzfer a szállodába.
Ez a kirándulás egy strandolós, pihenős program, ezért magyar idegenvezető nem kíséri a csoportot. Részvételi díj: 10.000,-Ft/felnőtt, 6.000,-Ft/gyermek (2-12 év).
3. nap: Szabadnap
Reggeli a szállodában. Napközben szabad program.
Fakultatív programlehetőségek felől érdeklődjön idegenvezetőnknél.
4. nap: Gozó, Málta testvérszigete
Egész napos program, ebéddel. Reggeli a szállodában. Transzfer Cirkewwára, ahol kompra szállva áthajózunk Gozóra. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk Xhagrába, ahol Ggantija megalitikus templomegyüttest látogatjuk meg. A helyi emberek úgy tartják hogy egy hatalmas istenasszony építette a templomot egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint hétezer éves múltra tekint vissza. Tovább utazunk a sziget délnyugati részére, Dwejrára, itt találjuk képeslapokról ismert "kék ablakot", ami Azure Window néven ismert. Itt szabadidőt biztosítunk fényképezésre, illetve igény szerint motoros csónakok segítségével akár ki is hajózhatunk a tengerre (az ár nem tartalmazza). Victoriába utazunk, ami a kis sziget fővárosa, itt megtekintjük a Citadellát (erődítményt) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Ebédet követően (a program ára tartalmazza) Victoriában szabadidőt biztosítunk vásárlásra is, majd visszautazunk Máltára.
5. nap: Málta történelmi városai: Mosta / Mdina / San Anton/ Valletta
Egész napos program. Reggeli a szállodában. A programunk első állomása Ta Qali, a kézműves falu, ahol megismerkedhetünk a helyi kézműipari termékek készítőivel: üvegművesek, ezüst filigree mesterei. Itt lehetőség nyílik vásárlásra is. Következő megállónk Mosta ahol európa 3. legnagyobb kupolájó templomában a Mosta Dómban gyönyörködhetünk. Következő megállónk a sziget régi fővárosa Mdina, történelmi város és híres zarándokhely (Szent Pál) melyet a helyiek csak "csendes városnak" neveznek. Az erődítményvárosba lépve pillanatok alatt a IX.századba érezhetjük magunkat. A középkor hangulata övezi a város épületeit, miközben bejárjuk a szűk, árnyékos utcákat. A városfalról impozáns kilátás nyílik a szigetre. Ezt követően tovább utazunk Attard városba, ahol a San Anton Botanikus kertet tekintjük meg, ami egyben az elnöki rezidencia is. Folytatjuk utunkat Vallettába, Málta fővárosába. Sétánkat a Felső Barakka kertben kezdjük, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a "Grand Harbour-ra", azaz a Nagy Kikötőre. Ezt követően a Szent János Társ Katedrálisba látogatunk el, a lovagok lelkéhez, ahol a híres Caravaggio képben gyönyörködhetünk. A program során rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra étkezésre is majd a nap végén transzfer vissza a szállodába.
6. nap: Blue Grotto és Marsaxlokk
Félnapos program. Reggeli a szállodában. A napi programunk során Wied iz-Zurrieq városka érintésével érkezünk meg a festői szépségű Blue Grottóhoz (Kék barlang), ahol hajóra szállva megcsodáljuk az izgalmas és színes barlanghasadékokat (motorcsónakjegy nincs az árban, kb. 8-9,- EUR/fő). Ezután elutazunk a sziget legdélebbi pontján fekvő halászfaluba, Marsaxlokkba. Itt találjuk a képeslapokból ismert, élénk színekkel tarkított halászcsónakokat a luzzukat. Marsaxlokkban szabadidőt biztosítunk Utasainknak. Érdemes körülsétálni a hangulatos halászkikötőt, vásárolni a helyi bolhapiacon vagy betérni egy tengerparti cukrászdába. A program végén transzfer vissza a szállodába, a nap hátralevő részében szabad program.
7. nap: Három városok, kikötői hajókázás és a Tarxien templomok
Reggeli a szállodában. A kb. 5-6 órás napi programunk első állomása a Három városok, ahol izgalmas bepillantást kaphatunk Málta világába és történelmébe. Kikötő öbleit a föníciaiak ideje óta használják: a dokkok mindig megélhetést biztosítottak a helyi emberek számára, de egyben sebezhetővé is tették őket, amikor Málta uralkodói háborút vívtak. Szent János Lovagrend első otthonaként, a városok palotái, templomai és bástyái sokkal régebbiek, mint Vallettáé. A több száz éves épületek árnyékában, hangulatos kis utcákon gyalogos városnézésen veszünk részt, majd rövid szabadprogram, vásárlásra, étkezésre. Ezután hagyományos kikötői hajókázáson veszünk részt, latin cruise hajókkal. Málta két nagy kikötőjét járja be a program, a Marsamxetto és a természetes nagykikötőt, azaz a Grand Harbour-t. A hajózás követően más szemmel tekintünk a fővárosra, látva múltját, jelenét és jövőjét. Programunk zárásaként elutazunk Tarxienbe, ahol megtekintjük a híres "Történelem előtti templomok" régészeti leleteit. A program végén transzfer vissza a szállodába.
8. nap: Málta - Budapest
Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

A napi programok sorrendje, illetve tartalma felcserélődhet vagy megváltozhat.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Málta, Málta körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.