Korea utazás akciós last minute üdülés körutak.

A Koreai-félsziget Kelet-Ázsiában található, területén Észak-Korea és Dél-Korea helyezkedik el.

Dél-Korea utazás

Dél-Korea alig nagyobb hazánktól, népessége viszont 51 millió fő. Fővárosa Szöul, melynek népessége körülbelül 9,7 millió fő. A modern ország garantáltan tartogat meglepetéseket az ide utazók számára!

Dél-Korea beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba, melynek a beutazástól még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést.
Vízum beszerzése turista célú beutazás esetén nem szükséges 90 napot meg nem haladó, turista célú tartózkodás céljából, feltéve, ha a beutazás célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása.

Dél-Korea közúti közlekedés

Gépkocsival való közlekedés esetén - a hazainál jóval nagyobb forgalomra és a hazaitól eltérő közlekedési szokásokra való tekintettel - javasoljuk a fokozottabb körültekintést és elővigyázatosságot. A közlekedési táblák feliratai, közlekedési információk (pl. elterelések, lezárások) általában koreai nyelven vannak feltüntetve.
Rövidtávra utazók, turisták kétféleképpen bérelhetnek autót: sofőrrel, vagy magyar és nemzetközi jogosítvány felmutatásával.
Az utazás, a tömegközlekedés – beleértve a vízi és légi közlekedést is – magas színvonalú, megbízható és jól szervezett. A fővárost nagysebességű vasút (KTX) köti össze az ország déli részének nagyvárosaival (Busan, Gwangju, Mokpo).

Dél-Korea időeltolódás

Dél-Koreában nincs óraátállítás (nyári időszámítás), ezért időre-időre változik a két ország közötti időeltolódás (a nyári időszámítás idején +7, egyébként +8 óra az eltolódás).

Dél-Korea időjárás

Dél-Korea kontinentális éghajlatú, a négy évszak jellemző, hasonlóan hazánkhoz. A szibériai légáramlat következtében a tél (december-február) rendkívül hideg és száraz, a nyár (június-augusztus) pedig nedves és csapadékos, a Kelet-Ázsiai Monszun, az ún. „Changma” hatása miatt. Tájfunok az esős időszakban előfordulhatnak.

Észak-Korea utazás

Észak-Korea igazán rejtélyes ország, ugyanis 1953 óta a világ többi részétől teljesen elzártan folyik itt az élet. Ennek köszönhetően kiemelkedően sok biztonsági intézkedéssel találkozhatunk. Fővárosa Phenjan.

Észak-Korea beutazási feltételek

Magyar állampolgárok az magánútlevéllel utazhatnak be az országba, melynek a visszautazás tervezett dátumától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A mobiltelefonokat és GPS készülékeket az országba való belépéskor le kell adni, majd kilépéskor visszaszolgáltatják azokat. Nem tanácsos koreai nyelvű, vagy Dél-Koreában kiadott könyveket vagy egyéb kiadványokat, CD-ket stb. az országba bevinni.
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes útlevél és vízum birtokában utazhatnak be az országba. Egyes esetekben lehetőség van a vízum helyben történő meghosszabbítására. A beutazóknak rendelkezniük kell a vissza-, vagy továbbutazáshoz szükséges repülőjeggyel, valamint a tartózkodás során szükséges pénzeszközzel. Dél-Koreából nem lehet beutazni az országba. A vízumkérelmek feldolgozása általában legalább négy hetet vesz igénybe. A vízumkérelem benyújtásához minden esetben szükség van egy hivatalos koreai meghívólevélre (turisztikai célú beutazás esetén ezt az utazási iroda intézi).

Észak-Korea pénznem

Az országban helyi valutát (észak-koreai Won) használnak. Kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, az euro és a dollár a legelfogadottabb fizetési eszköz, amelyet az üzletekben és éttermekben a hivatalos árfolyamon a helyi valutára váltanak. Sok helyen elfogadják a kínai yüant is.
A helyi valuta behozatala, illetve kivitele tilos. Hitelkártyát és utazási csekket nem fogadnak el.

Észak-Korea közlekedés

Taxik elvben igénybe vehetők a hoteleknél, illetve az áruházaknál, azonban előfordulhat, hogy kísérő nélkül visszautasítják a szolgáltatást.
A vonathálózat szerény, a szerelvények régiek, a rendszeres áramkimaradások miatt gyakoriak a késések.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.