info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 30 547 1208

Korea

Észak- és Dél-Korea utazás

Korea utazás akciós last minute üdülés körutak.

Két külön ország egy félszigeten

Rejtélyes észak, modern dél

Két külön ország egy félszigeten
조선반도 (Észak-Korea), 한반도 (Dél-Korea)
Korea alatt érthetjük magát a Koreai-félszigetet, vagy a félszigeten fekvő valamelyik országot is. Észak-Korea egy különösen titkos ország, működéséről, igazi mindennapjairól nem sokat tud  a világ. Dél-Korea ennek a teljes ellentéte: modern, rohamosan fejlődő ország, Szöul fővárosa népszerű a turisták körében. Az elszigetelt Észak-Koreában teljes szigorúság van, az ide utazók internethez is csak drágán juthatnak, míg Dél-Koreában ez természetes, hogy mindenhol van internetelérés ingyen, vagy nem drágán.
A Koreai-félsziget Kelet-Ázsiában található, területén Észak-Korea és Dél-Korea helyezkedik el.

Dél-Korea alig nagyobb hazánktól, népessége viszont 51 millió fő. Fővárosa Szöul, melynek népessége körülbelül 9,7 millió fő. A modern ország garantáltan tartogat meglepetéseket az ide utazók számára!
 

Dél-Korea beutazási feltételek

Magyar állampolgárok magánútlevéllel utazhatnak be az országba, melynek a beutazástól még 3 hónapig érvényesnek kell lennie.
2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést.
Vízum beszerzése turista célú beutazás esetén nem szükséges 90 napot meg nem haladó, turista célú tartózkodás céljából, feltéve, ha a beutazás célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása.
 

Dél-Korea közúti közlekedés

Gépkocsival való közlekedés esetén - a hazainál jóval nagyobb forgalomra és a hazaitól eltérő közlekedési szokásokra való tekintettel - javasoljuk a fokozottabb körültekintést és elővigyázatosságot. A közlekedési táblák feliratai, közlekedési információk (pl. elterelések, lezárások) általában koreai nyelven vannak feltüntetve.
Rövidtávra utazók, turisták kétféleképpen bérelhetnek autót: sofőrrel, vagy magyar és nemzetközi jogosítvány felmutatásával.
Az utazás, a tömegközlekedés – beleértve a vízi és légi közlekedést is – magas színvonalú, megbízható és jól szervezett. A fővárost nagysebességű vasút (KTX) köti össze az ország déli részének nagyvárosaival (Busan, Gwangju, Mokpo).
 

Dél-Korea időeltolódás

Dél-Koreában nincs óraátállítás (nyári időszámítás), ezért időre-időre változik a két ország közötti időeltolódás (a nyári időszámítás idején +7, egyébként +8 óra az eltolódás).
 

Dél-Korea időjárás

Dél-Korea kontinentális éghajlatú, a négy évszak jellemző, hasonlóan hazánkhoz. A szibériai légáramlat következtében a tél (december-február) rendkívül hideg és száraz, a nyár (június-augusztus) pedig nedves és csapadékos, a Kelet-Ázsiai Monszun, az ún. „Changma” hatása miatt. Tájfunok az esős időszakban előfordulhatnak.

Észak-Korea igazán rejtélyes ország, ugyanis 1953 óta a világ többi részétől teljesen elzártan folyik itt az élet. Ennek köszönhetően kiemelkedően sok biztonsági intézkedéssel találkozhatunk. Fővárosa Phenjan.
 

Észak-Korea beutazási feltételek

Magyar állampolgárok az magánútlevéllel utazhatnak be az országba, melynek a visszautazás tervezett dátumától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A mobiltelefonokat és GPS készülékeket az országba való belépéskor le kell adni, majd kilépéskor visszaszolgáltatják azokat. Nem tanácsos koreai nyelvű, vagy Dél-Koreában kiadott könyveket vagy egyéb kiadványokat, CD-ket stb. az országba bevinni.
Magyar állampolgárok kizárólag érvényes útlevél és vízum birtokában utazhatnak be az országba. Egyes esetekben lehetőség van a vízum helyben történő meghosszabbítására. A beutazóknak rendelkezniük kell a vissza-, vagy továbbutazáshoz szükséges repülőjeggyel, valamint a tartózkodás során szükséges pénzeszközzel. Dél-Koreából nem lehet beutazni az országba. A vízumkérelmek feldolgozása általában legalább négy hetet vesz igénybe. A vízumkérelem benyújtásához minden esetben szükség van egy hivatalos koreai meghívólevélre (turisztikai célú beutazás esetén ezt az utazási iroda intézi).
 

Észak-Korea pénznem

Az országban helyi valutát (észak-koreai Won) használnak. Kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, az euro és a dollár a legelfogadottabb fizetési eszköz, amelyet az üzletekben és éttermekben a hivatalos árfolyamon a helyi valutára váltanak. Sok helyen elfogadják a kínai yüant is.
A helyi valuta behozatala, illetve kivitele tilos. Hitelkártyát és utazási csekket nem fogadnak el.
 

Észak-Korea közlekedés

Taxik elvben igénybe vehetők a hoteleknél, illetve az áruházaknál, azonban előfordulhat, hogy kísérő nélkül visszautasítják a szolgáltatást.
A vonathálózat szerény, a szerelvények régiek, a rendszeres áramkimaradások miatt gyakoriak a késések.
 • Klinikai Kémia és Laboratóriumi Orvoslási Konferencia
  24.2020. May
  Klinikai Kémia és Laboratóriumi Orvoslási Konferencia2020. May 24. 10:002020. May 28. 17:00
  Szöul, Korea (Ázsia)
  A Klinikai Kémia és Laboratóriumi Orvoslási Konferenciát már 1954 óta rendezik meg, és azóta töretlen célja s klinikai kémiával és a laboratóriumi orvoslással kapcsolatos orvosi ismeretek globalizációja és folyamatos továbbképzés jól strukturált rendszeren keresztül. Az „Értékalapú laboratóriumi orvoslás” című téma keretében az konferencia rendkívül dinamikus és ösztönző tudományos programot kínál, és remek alkalom arra, hogy összegyűjtsék a klinikai kémia és a klinika területén felmerülő, felmerülő kérdéseket és csúcstechnikákat.
 • AOGS Találkozó Korea
  28.2020. June
  AOGS Találkozó Korea2020. June 28. 09:002020. July 04. 19:00
  Dél-Korea, Korea (Ázsia)
  Az Ázsiai és Óceániai Tudományos Társaságot (AOGS) 2003-ban alapították, hogy támogassák a földtudományokat, és igyekeztek az emberiség javára fordítani tudásukat, különösen Ázsiában és Óceánia területén. Az AOGS mélyen részt vesz a veszélyekkel kapcsolatos kérdések kezelésében azzal, hogy tudományos, társadalmi és technikai megközelítések révén jobban megértsük a veszélyek kialakulását.
 • Gázipari Világkonferencia
  21.2021. June
  Gázipari Világkonferencia2021. June 21. 08:002021. June 25. 20:00
  Dél-Korea, Korea (Ázsia)
  A Konferencia a legfontosabb eseménye a gáziparnak, ahol 3 évente ipari és politikai vezetők, szakemberek és kiállítók ezrei gyűlnek össze. A Konferencia célja a földgáz fenntartható jövőben betöltött szerepének előmozdítása.
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.