info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/i/2020/hetvege-isztambulban-hetvege-isztambulban-oktober-23-i-hetvegen-isztambul-utazas-torokorszag-1.jpg

Hétvége Isztambulban - Október 23. Isztambul utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás leírása

UTAZÁS: Turkish Airlines menetrend szerinti járatával

Elhelyezés

2-3 ágyas szobákban, 4 csillagos szállodában.

Ellátás

Reggeli.

Program

1. NAP

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren az utaskísérővel, elutazás a Turkish Airlines járatával Isztambulba. A megérkezést követően transzfer a belvárosba, majd panoráma városnézés helyi idegenvezető segítségével. Buszunkból nézzük végig Isztambul főbb nevezetességeit. Isztambul, a városnézés Mekkája. Ha templomokra vágyik, megkapja. Ha mecsetekre kíváncsi, itt a legszebbeket csodálhatja. Paloták bőséggel vannak, és ha bazárban akar kószálni, itt találja a legnagyobbat. A két kontinensen fekvő város, Isztambul a világ egyik legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötő különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást.

Mint három birodalom korábbi fővárosának, Isztambulnak a múltat idéző jelei mindenütt fellelhetők a hajók kürtjétől a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverődő napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig. A város a Boszporusz és keskeny öble, az Aranyszarv-öböl, valamint a Márvány-tenger európai és ázsiai tagolt partján terül el. Este fakultatív török est program.

2. NAP

Reggeli után félnapos klasszikus városnézés Isztambulban (árban). A városnézést a Szultánmecset kerületben kezdjük, Isztambul szívében az Hagia Sophiánál (Isteni Bölcsesség Temploma). Az Hagia Sophia egy korábbi templom helyén épült, amelyet még 360-ban építtették. A ma látható, a bizánci építészet csúcsának tartott Hagia Sophia-t 537-ben szentelték fel. Következő állomásunk a Kék Mecset lesz, amely a világ egyik leghíresebb épülete, karcsú minaretjeinek száma hat, ami egyedülálló. Nevét négy tartóoszlopát fedő azúrkék csempedíszítésről kapta.

Utolsó állomásunk a Grand Bazaar - azaz Nagy Bazár, a világ egyik legnagyobb fedett piaca, Isztambul belvárosában található. A bazár magja két, 15. századi kupolás raktárépület volt, melyekhez az évszázadok során utcákat csatoltak, azokat lefedték, így alakult ki a mai bevásárlóközpont. A Nagy Bazár és az Egyiptomi Bazár több kilométeres hűvös labirintusa kihagyhatatlan élményt nyújt, ahol az aranyművesek, bőrösök, lámpa- és kelmeárusok utcáiban bolyongva elragad bennünket a vásárlási láz. Ha már eleget alkudoztunk, zsákmányainkkal megrakva keressük a kijáratot, hogy minél hamarabb kivallathassuk az olcsón kapható mágikus ékszert, a szemet ábrázoló bondzsut, amely ha bandzsít, azt jelzi, kedvesünk megcsal. Visszatérés a szállodába.

3. NAP

Reggeli után szabad program. Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon, látogatással a Fűszer Bazárban. A két kontinens határát képező, 30 km hosszú tengerszoros a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, s mind földrajzi fekvését, mind történelmét tekintve stratégiailag igen fontos volt. Erről árulkodnak a két partján található erődrendszerek is, amelyeket később csodálatos paloták váltottak fel. A Fűszerbazár Isztambul legrégebbi bazárja, a 17. században épült. Eredetileg csak gyógyszereket és fűszereket árultak, azonban mára a kínálat sokat bővült.

4. NAP

Délelőtt szabadprogram, majd délután a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Fakultatív

- Hajókázás a Boszporuszon (min.4fő) 11 000
- Török est vacsorával (min. 4 fő) 20 000
- Vacsora felár 3 estére 16 800
- Vacsora felár 2 estére 11 200
- Helyszínen fizetendő belépőjegyek 30 EUR

Helyi besorolása 4*
Utazási iroda hazai besorolása 4*

Törökország, Isztambul utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Törökország, Isztambul utazás
2020.09.24 - 2020.09.30

Csütörtök

szórványos felhőzet

24°C

éjszaka: 24°C

déli szél 0.5 km/h

páratartalom: 55%

Víz hőmérséklet

27°C

Péntek

tiszta égbolt

25°C

éjszaka: 24°C

déli szél 0.5 km/h

páratartalom: 49%

Víz hőmérséklet

27°C

Szombat

tiszta égbolt

28°C

éjszaka: 27°C

déli szél 1.1 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

27°C

Vasárnap

enyhe eső

24°C

éjszaka: 23°C

nyugat-délnyugati szél 2.4 km/h

páratartalom: 48%

Víz hőmérséklet

27°C

Hétfő

tiszta égbolt

24°C

éjszaka: 24°C

délnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 45%

Víz hőmérséklet

27°C

Kedd

enyhe eső

24°C

éjszaka: 21°C

délnyugati szél 2.2 km/h

páratartalom: 58%

Víz hőmérséklet

27°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.