Horvátországi utazások Dél-Dalmácia last minute nyaralás akciós olcsó egyéni utak

Ezen az oldalon 0 szálloda közül választhat.

Melyiket ajánljuk?
Csillagok száma
Ellátás típusa
Horvátországi utazások Dél-Dalmácia last minute nyaralás akciós olcsó egyéni utak.
Dél-Dalmácia varázslatos természeti szépségével tökéletes választás horvátországi nyaralások tekintetében. Értékes építészeti emlékeivel mindenkit rabul ejtő vidék. Itt megtalálható minden, ami egy kellemes nyaraláshoz szükséges. Dél-Dalmácia.
mediterrán tengerpartjai, kis halászfalui, történelmi városai, és azok hangulatos óvárosai gyorsan rabul ejti az ide látogató vendégeket.
Dél-Dalmácia legszebb városaiban és üdülőhelyein kínál irodánkolcsó apartmant, elegáns szállodát és egyéb kitűnő szállást egyaránt.
A Dél-Dalmácia elnevezés a horvát tengerpart legdélibb részét jelöli, amelynek fő idegenforgalmi központja a városfalairól ismert Dubrovnik. A természet nyújtotta látnivalók közül a Neretva folyót és annak torkolatát, valamint a Mljet Nemzeti Parkot érdemes kiemelni.

Dubrovnik utazás nyaralás

Dubrovnik Horvátország talán legszebb, nagyon hangulatos városa, csodálatos látnivalókkal, és kiemelkedő éttermekkel. Ugyanakkor ez a legdélebbi, Magyarországhoz legtávolabb eső horvát nagyváros, de Dalmáciában nyaralva mindenképp érdemes felkeresni, aki teheti, annak látnia kell. Nyaralásra a legdrágább horvátországi hely, és a nyári szezonban rendkívül zsúfolt, de sokat lehet spórolni, ha valaki nem közvetlenül a városban, hanem annak környékén keres szállást. Az alábbiakban bemutatjuk Dubrovnik látnivalóit, kiemelt éttermeit, a bevásárlási lehetőségeket, valamint a kirándulási célpontokat Dubrovnik környékén. Oldalunkon szállások foglalására is lehetőség van, a legjobb árakon.

A Horvátország legdélebbi csücskében, Dalmáciában található Dubrovnik talán Horvátország leggyönyörűbb városa, és a világ egyik legszebb üdülőhelye, óvárosa 1994 óta a Világörökség része. Gyönyörű házacskái, és kristálytiszta, mélykék tengere, a középkori városfalak között összezsúfolódó számos történelmi látnivaló rabul ejti az ide érkezőket. Dubrovnikot az Adria gyöngyének is nevezik ; a város a horvát nyelv, és irodalom központja, számos híres író szülőhelye. George Bernard Shaw egyszerűen így fogalmaz: "Ha látni akarod a földi paradicsomot, gyere el Dubrovnikba". Hozzá kell tenni ugyanakkor azt is, hogy Dubrovnik, a többi horvátországi városhoz és nyaralóhelyhez képest, roppant drága.

E földi paradicsomot több pokoli katasztrófa is érte. Egy 1667-es földrengés, és a délszláv háború is komoly károkat okozott a városban, de a földrengés után a teljesen lerombolt várost újjáépítették, és szerencsére a háború pusztításainak nyomát is eltüntették mára. Legutóbb pedig 2007. augusztusában, egy súlyos erdőtűz veszélyeztette az óvárost, de a tűzoltók megfeszített munkájának köszönhetően a tűzvész csupán Dubrovnik peremkerületeiben okozott jelentős károkat, ahol több nyaralóház is leégett. Dubrovnikot a 7. században, Ragusa néven alapították, ekkor a Bizánci Birodalomhoz tartozott, majd a Magyar Királyság, Velence, Franciaország, Jugoszlávia fennhatósága alá került. A 10. századig sziget volt, ekkor temették be a helyiek a sziget és a szárazföld közötti csatornát. A horvát függetlenség kivívása óta Horvátország része. A város az utóbbi időben a Trónok Harca forgatási helyszíneként is ismert lett, a sorozat jelenteit az óvároson kívül a Lokrum-szigeten és a Trstenói arborétumban forgatták.

1950 óta minden évben júliusban és augusztusban (2016-ban július 10.-augusztus 25.-ig) rendezik a Dubrovniki Nyári Fesztivált. Ennek keretében színházi-, folkról-, és táncelőadások, (főleg komolyzenei) koncertek, balettek, és operák szórakoztatják az itt nyaralókat. A Dubrovniki Nyári Fesztivált Horvátország legjobb, és legreprezentatívabb nyári kulturális fesztiváljának tartják. A fesztivál számos előadását hangulatos helyszíneken, pl. a Bokar-erődben, vagy a Minceta-erődben tartják.
Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.