Zágráb és A Plitvicei Tavak utazás

Azonosító:26285
Kedvencekhez

Legjobb utazás ajánlat

Sajnos nincs ajánlat!
Utazás módja
Indulási hely
Éjszakák
Ellátás
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!

Horvátország Plitvicei-tavak Zágráb és A Plitvicei Tavak last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Fedezze fel Horvátország fővárosát, Zágrábot és csodálja meg a Plitvicei tavak vízeséseit.

Jellemzői

1. nap
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről.
Érkezés a délelőtti órákban Horvátország fővárosába, Zágrábba. Megtekintjük a Száva partján elterülő mediterrán hangulatú város nevezetességeit és műemlékeit. Utunkat a Jelacic bán téren kezdjük, ahol XIX. században épült szecessziós és post-modern stílusú épületekben gyönyörködhetünk. Ezt követően megtekintjük a Káptalandombon található Mária Mennybemenetele Székesegyházat, amelynek éke a gótikus freskókkal díszített Szent István – kápolna. Utolsó állomásként a város történelmi központját, a Felsővárost tekintjük meg, amelynek főterét, a Szent Márk teret, a neogótikus Szent Márk templom uralja, valamint itt található a horvát parlament is. A téren egykor kereskedők árulták portékáikat, majd később a piac átkerült a Jelacic térre. A Felsőváros számos barokk háza és palotája közül a leghíresebb a Vojkovic-palota, amiben ma a Horvát Történeti Múzeum található, de érdemes megnézni a báni udvarban található Rauch palotát is, amely Horvátország kormányának központja. A zágrábi vár számos bástyával és kapuval büszkélkedett, mi megtekintjük az egyedüliként megmaradt Kamenita kaput. Tovább utazás a délutáni órákban a Plitvicei Nemzeti Parkhoz. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban, szállás elfoglalása. Igény szerint vacsora.

2. nap
Reggeli után felkeressük Horvátország hét nemzeti parkja közül a legjelentősebbet, a Plitvicei - tavak Nemzeti Parkot, ami 1979-től az UNESCO Világörökség részét képezi. A tizenhat tó északról déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela – hegységben, és vízbőségtől függően 190-200 vízesés köti őket össze.  A legmagasabb vízesés a Veliki Slap (Nagy-vízesés), ami 78 méteres. A tórendszer két részből áll, az alsó tavak kisebbek és sekélyebbek; a dolomitvölgyben fekvő felső tavak nagyobbak, ezeket tartják a legszebbeknek. A legnagyobb tó a Kozjak kb. 3 km hosszú, ezen hajóval tudunk átkelni. Kiépített fahidakon sétálhatunk a vízesések mellett, a türkizkék víz felett, és gyönyörködhetünk a páratlan természeti környezet gazdagságában. Európa egyik legkülönlegesebb természeti látványosságágának megtekintése után hazaindulás a délutáni órákban.
Érkezés Budapestre a késő esti órákban.   
Belépők ára kb. 180 Kuna
A kirándulás minimum 35fő esetén indul..

Helyi besorolása Utazási iroda hazai besorolása

Éves átlaghőmérséklet

Hagyjon üzenetet!
  Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Hagyjon üzenetet és felkeressük!
Utazást keres?
TIPP: Használja az utazáskeresőnket, ha ott nem találja, kérjen ajánlatot!
Küldés
Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.