info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Csehország Prága városlátogatás busszal last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa, egyben legnagyobb települése. Gyakran hívják "száztornyú városnak", "arany városnak" vagy egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította. A kilenc dombra épült városban 31 km hosszan kanyarog a Moldva, ami a legszélesebb pontján 330 m széles. A folyó ágai számos szigetet ölelnek közre. Nevét állítólag azokról a zúgókról (csehül: práh) kapta, amelyeken nagy robajjal folyt át a víz. Prága jellegzetességeihez, sajátosságához hozzátartozik a söröző (pivnica), a sörözők hangulata. A cseh polgárok mindennapi életéhez hozzátartozik a munka utáni sörözés, vagy csak a "sörivás". Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. A felkapottabb sörözőkben érdemes asztalt foglalni, éppúgy, mint nálunk mondjuk egy étteremben.
Utazás
Autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.
Fix ülőhelyfoglalás
Az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000,-Ft/fő.
Időjárás
Októberben az átlaghőmérséklet 10 fok körül van, érdemes magunkkal hozni meleg ruhát, illetve esőkabátot.
Felszerelés
Kis hátizsákot vagy táskát érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.
Étkezés
Célszerű a utazásra élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Prágában lehet vásárolni hideg-meleg ételeket, italokat, melyre idő is szakítunk.
Vidéki felszállási lehetőség
- Budapest - Hősök tere mögötti parkoló,
- Tata - Tatabánya - M1 autópálya AGIP benzinkút (Tatabányai lehajtó),
- Győr - Arrabona pihenő AGIP benzinkút, 119-es km-kő,
- Mosonmagyaróvár - M1 autópálya Mol benzinkút.

Program

1. nap
Péntek este 22.30 órakor találkozás a Hősök tere mögötti parkolóban, majd 23.00-kor utazás Prága felé autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. (A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz).
2. nap
Reggeli órákban érkezés Velké Popovice-be, a Kozel sörgyárba. Itt bepillantást nyerünk a sörfőzés mesterségébe, megismerhetjük a több ezer éves praktikákat, megtudhatjuk, miért is világhírű az utánozhatatlan Cseh Kozel. A túra hossza 90 perc, mely idő alatt a 18 éven felettieknek lehetőségük van sörkóstolóra is. (Belépőjegy külön fizetendő kb. 150,- CZK/fő, kb. 2.000,-HUF/fő.) A sörgyár látogatása után ingyenes szervezett magyar nyelvű városnézésen vehet részt, amely során megismerheti a város  nevezetességeit - a Prágai Várat  a Hradzsint, a Szent Vitus székegyházzal, a Károly hidat és a romantikus Kampa szigetet. További séta keretében felkeressük  az Óváros főbb nevezetességeit,  a régi városházát és a hozzákapcsolódó teret is, amely a prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, ezen felül ünnepek, karácsonyi, és húsvéti vásárok színhelye. A városháza tornyán látható az Orloj vagy csillagászati óra is, amely 10-22 óra között, az apostolok felvonulásával jelzi az órákat, valamint a Nap, és a Hold pozíciója is követhető. Szabadidőnkben élvezzük a város hangulatát. Délután folytatjuk a város felfedezését, ellátogatunk a Reprezentációs házhoz is, melynek szomszédságában a robosztus Lőportornyot is megcsodálhatjuk. Utunk végére marad a mai  kulturális és üzlet központjának számító, állandóan pezsgő Vencel tér, mely korábban több jelentős történelmi esemény színtere volt. Este részt vehet egy hamísítatlan folklór zenével és tánccal színesített prágai vacsorán (kb. 630,- CZK/ fő kb. 8.250,-HUF/fő), ahol megkóstolhatja a híres cseh söröket, vagy szabadon sétálhat az óváros zegzugos hangulatos utcáin. 22:00 órakor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt.
3. nap
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

A részvételi díj tartalmazza

- Utazást autóbusszal,
- utaskísérőt,
- ingyenes szervezett városnézést idegenvezetővel és a foglalási díjat.

A részvételi díj nem tartalmazza (fakultatív)

- A belépődíjat a Kozel sörgyárba kb. 150,- CZK/fő, kb. 2.000,-Ft,
- vacsora díját: 400,- CZK/fő, kb. 4.500,-Ft.

Regisztrációs díj

Az irodában fizetendő: 1.500,-Ft/fő.

Külön köthető

- Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás - igény esetén,
- útlemondás biztosítás 1%,
- fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára 1.000,-Ft/fő.
Csehország, Prága

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Csehország, Prága
2020.11.25 - 2020.12.01

Szerda

borús égbolt

1°C

éjszaka: 0°C

déli szél 0.8 km/h

páratartalom: 91%

Víz hőmérséklet

0°C

Csütörtök

tiszta égbolt

3°C

éjszaka: 1°C

dél-délkeleti szél 0.3 km/h

páratartalom: 77%

Víz hőmérséklet

0°C

Péntek

tiszta égbolt

3°C

éjszaka: 1°C

délkeleti szél 0.1 km/h

páratartalom: 76%

Víz hőmérséklet

0°C

Szombat

tiszta égbolt

2°C

éjszaka: 0°C

észak-északkeleti szél 0.3 km/h

páratartalom: 81%

Víz hőmérséklet

0°C

Vasárnap

tiszta égbolt

1°C

éjszaka: -2°C

kelet-északkeleti szél 0.8 km/h

páratartalom: 88%

Víz hőmérséklet

0°C

Hétfő

kevés felhő

-1°C

éjszaka: -2°C

északnyugati szél 0.4 km/h

páratartalom: 92%

Víz hőmérséklet

0°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.