info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

 1. Módosítom
 2. éjszaka
  Módosítom
 3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/no-image.jpg

Ciprus Körutazás Észak- és Dél- Cipruson 7 éj Középkategóriájú Szállodákban

1. nap
Utazás Ciprusra

Utazás repülővel Budapestről. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt.
Transzfer a hotelbe, Famagustába, mely a második legnagyobb város a török fennhatóság alatt álló Észak-Cipruson. Szállás: Famagusta.

2. nap
Famagusta

A gyönyörű kikötőváros mediterrán stílusú épületeivel, meseszép tengerpartjával az utazók kedvelt célpontja. Felkeressük a történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe.
A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A Szent Miklós-templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át a török hódítás során, de gótikus ívei ma is felismerhetőek. Szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel.
Szállás: Famagusta.

3. nap
Karpaz-félsziget, Kantara

Mai állomásunk a sziget észak-keleti részén elnyúló Karpaz-félsziget. Az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították.
A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye.
Utunkat idilli tájon folytatjuk a Kantaravárig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket, és fenséges panorámával ajándékoz meg minket. A keresztes lovagvárat a középkorban alapították. Visszatérés a hotelbe.
Szállás: Famagusta.

4. nap
Szalamisz – Szent Barnabás kolostor – Kyrenia

Elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk. Ez a szentély emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum, és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz, az ókori városállam neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik.
Jó állapotban megmaradt emlékei – a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek – bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak letűnt világába. Délután használják ki a lehetőséget, hogy helyi termékeket vásároljanak (szőnyeg- és bőráruk). Utazás Kyreniába.
Szállás: Kyrenia.

5. nap
Paphos – Tróodosz, Dél-Ciprus

Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel). Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a közelmúlt politikai viharai megtépázták és ketté is szakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A törökök független államot kiáltottak ki Észak-Cipruson 1974-ben, de ezt a nemzetközi jog nem ismeri el. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. A tűzszüneti vonalat ENSZ békefenntartók felügyelik. Mi is átlépjük ezt a sávot.
A Tróodosz-hegységen keresztülutazunk tovább. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki.
Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit.
Megtekintjük a mozaikokat, és a 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő keretében bóklásszon kedvére Kryreniába.
Szállás: Kyrenia.

6. nap
Kyrenia

Kyreniát Ciprus gyöngyszemének is becézik. A Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, elképesztő kilátást kínál az északi partvonalra. Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában.
Az Ötujj-hegységben 713 méter magasan megbúvó Bellapais apátság gótikus romjai a földközi- tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik ékszerek vásárlásra is, melyek szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe.
Szállás: Kyrenia.

7. nap
Nikosia

Szabadidő, vagy válasszák fakultatív programunkat (ebéddel). Nikosia karakterének egyik legjellegzetesebb vonása az a tény, miszerint Nikosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A történelmi városközponton átsétálva megérint minket a megelevenedő keleti varázs. A Kyrenia-kapu, a velencei falak, az oszmán karavánszeráj, a Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A szabadidő során a Büyük Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát élvezhetjük. Ebéd egy helyi étteremben. A legfontosabb látványosságok felkeresése után barangoljon kedvére a város mindkét oldalán (görög és török). Visszatérés a hotelbe.
Szállás: Kyrenia.

8. nap
Hazautazás

Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás.

Fontos információk
Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Ciprusra. Fontos, hogy útlevelük a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes legyen!
Fakultatív program vásárlása a helyszínen.
A hotelváltoztatás jogát fenntartjuk. Ez esetben az itt ismertetett komfortfokozatnak megfelelő szállodában kapnak elhelyezést.
A kirándulások sorrendje változhat! Előfordulhat, hogy szervezési okok miatt fordított sorrendben kerül sor rájuk.

Tervezett fakultatív programok
 • Nikosia kirándulás (ebéddel) - 39 euró/fő
 • Paphos/Troódosz/Dél-Ciprus (ebéddel) - 79 euró/fő
 • Ciprusi est - 49 euró/fő
 • Lawrence Durrel nyomában – félnapos kirándulás - 30 euró/fő : A híres angol író, a Keserű citromok szerzője Bellapais-ban élt. Itt a szerző házát, a kis utcák nyüzsgését, és a természet szépségeit is élvezhetjük. Ozanköy faluban a kis templomot, a hallumi sajt előállítását, és a helyi kézműves termékeket is megcsodálhatjuk.

Amit az ár tartalmaz

 • Repülőjegyet oda -vissza, ismert légitársasággal 
 • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat
  • Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
 • Transzfereket
  • Modern, légkondicionált buszokkal.
 • Szállást
  • Stílusos, minőségi, középkategóriájú hotelekben.
 • Kirándulásokat
  • Famagusta, Karpaz-félsziget/Kantara, Szalamisz, Kyrenia.
 • Reggelit
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • A körutazás alatt kollégánk mindenben készséggel áll rendelkezésükre.


Amit az ár nem tartalmaz

 • Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
 • Repülőtéri illeték: 36.400 Ft/fő
 • Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): október 15-től november 5-ig: 6.900 Ft/fő/éj, november 12-től november 19-ig: 5.900 Ft/fő/éj, november 26-tól december 3-ig: 4.600 Ft/fő/éj


Amiket ajánlunk Önnek

 • Vacsora: 28.700 Ft/fő
 • Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.400 Ft/fő/hét
 • Útlemondási biztosítás: A teljes részvételi díj 1,5%-a
Ciprus, Ciprusi körút utazás

Famagusta Karpaz-félsziget Kantara körút térképe

Ciprus, Ciprusi körút utazás

Éves átlaghőmérséklet

Időjárás a mai napon és 6 napos előrejelzés

Ciprus, Ciprusi körút utazás
2024.07.23 - 2024.07.29

Kedd

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 27°C

északi szél 0.7 km/h

páratartalom: 29%

Víz hőmérséklet

26°C

Szerda

tiszta égbolt

33°C

éjszaka: 24°C

északnyugati szél 0.8 km/h

páratartalom: 26%

Víz hőmérséklet

26°C

Csütörtök

tiszta égbolt

32°C

éjszaka: 22°C

északnyugati szél 0.9 km/h

páratartalom: 34%

Víz hőmérséklet

26°C

Péntek

tiszta égbolt

30°C

éjszaka: 23°C

északi szél 0.9 km/h

páratartalom: 32%

Víz hőmérséklet

26°C

Szombat

tiszta égbolt

31°C

éjszaka: 24°C

északi szél 0.8 km/h

páratartalom: 38%

Víz hőmérséklet

26°C

Vasárnap

tiszta égbolt

32°C

éjszaka: 25°C

észak-északkeleti szél 1.2 km/h

páratartalom: 29%

Víz hőmérséklet

26°C

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.