info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Bosznia Hercegovina Gyöngyszemei körutazás utazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás leírása

Utazás időtartama: 5 nap/4 éjszaka
Indulási időpontok: V.20., IX.16.
Utazás: a menetrend szerinti járattal

Elhelyezés

2-3 ágyas szobákban, 3 csillagos szállodában

Ellátás

Félpanzió (reggeli, 3 vacsora a szállodában, egy vacsora folklór előadással, borkóstolás, 4. nap ebéd)
Minimum létszám: 20 fő


1.nap Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, érkezés Szarajevóba, majd transzfer Mostárba. A város a XVI. századi Stari Most hídról kapta a nevét. Mostar egyike volt a legfontosabb kereskedelmi útvonalaknak az egyre növekvő Ottomán birodalom felé, abban az időben számtalan kézműves céhnek adott otthont a város, köztük aranyműveseknek és tímároknak. A mosztári Öreg híd, amely több, mint négyszáz éven keresztül kötötte össze a Neretva folyó két partját, ma is a város fő vonz erejét adja. A gyalogos híd az 1993-as délszláv háború áldozata lett: néhány óra alatt rombolta le egy horvát tank. A hidat azóta újjá építették, és ma már az UNESCO Világörökséghez tartozik, azonban csak a híd mását tudták megépíteni. Az eredeti híd darabjai a Neretva partján láthatóak. A város hangulatát, különlegességét az itt élő népek, kultúrák, vallások, történelmi emlékek biztosítják. Látogatási lehetőség egy igazi török lakóházban, amely csodálatos példája az Ottomán építészetnek. Szabadidő, ebédelés lehetőség, majd a szállás elfoglalása. vacsora.
2.nap: A reggelit követően egész napos kirándulás, Bosznia-Hervegovina felfedezése. Első utunk a közeli található Blagaj városkába vezet, ahol is a a Buna folyó forrását találjuk, egy hatalmas szikla alatt. A sziklán magán pedig a város szimbóluma ékeskedik, a dervis kolostor, amely az 1500-as években épült. A dervisek évszázadokon keresztül éltek itt elzárva a világtól, csendben, elmélkedve, a középkori keresztény szerzetesekhez hasonlóan aszkétaéletet éltek. Következő állomásunk Pocitelj, egy csodálatos szabadtéri múzeumváros. Sétát teszünk a fehér kupolás mecsetek, a régi vár bástyái között, majd folytatjuk utunkat a térség legszebb természeti jelenségéhez a Kravica-vízesésekhez, ahol 26 méter magasról, mintegy 120 méteren elnyúlva zuhan alá a víz. A nap utolsó helyszíne Medjugorje, a híres zarándokhely, ahol az elmélkedés mellett egy borkóstoláson is részt veszünk egy helyi pincészetben. Visszatérés Mostárba, vacsora.
3.nap: Elhagyva Mostárt a Neretva-völgyében, követve a hihetetlen színű folyó kanyarulatait indulunk Szarajevó felé. Ha lenézünk a folyóra rengeteg pisztráng telepet látunk, ami a helyiek egyik legfontosabb bevételi forrása. Rövid megállót teszünk Konjicban, ahol is meglátogatjuk Tito bunkerét. A létesítmény 1953-1979 között épült (és az 1990-es évekig teljesen titokban is maradt megléte), hogy atomkatasztrófa esetén menedéket nyújtson Titonak és mintegy 500 közvetlen munkatársának. A létesítmény 280 m-re a földfelszín alatt elhelyezkedő masszív betonszerkezet, ahol felfedezhetjük a bonyolult alagút rendszert, a lakosztályokkal, konferencia teremmel, irodákkal. Tovább utazás, majd mielőtt beérnénk a fővárosba kirándulást teszünk a ?Remény alagútjához?. Öt méterrel a szarajevói repülőtér kifutópályája alatt fut egy alagút rövid szakasza, amelyet Szarajevó ostroma alatt ástak ki annak érdekében, hogy ellássa az elzárt várost. Négy éven át ez a 800 méter hosszú alagút biztosította az ostromlott város egyetlen kapcsolatát a külvilággal, és az életfenntartást. Ma múzeumként működik a ház, ahol az alagút bejárata volt és egy kis szakasz is megtekinthető belőle. A késő délutáni órákban érkezés szállásunkra, Szarajevóba, vacsora.
4.nap: A reggelit követően egy különleges városnézésben lesz részünk. Végig járjuk az óváros nevezetességeit, érintve katolikus, ortodox és zsidó emlékhelyeket is. A török építészet megannyi műemléke összhangban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal. Sétánk során a városnézést ötvözzük egy kis gasztro kalanddal. Kóstolunk helyi bosnyák sajtokat, füstölt sonkát és kolbászt, háromféle bosnyák pitét, jónéhány tradicionális bosnyák fogást és nem utolsósorban többféle házi készítésű brandyt, azaz "Rakiját". Délután szabad program.
Este vacsora egy helyi étteremben, folklór előadással.
5.nap: Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 58 EUR
A díj kézipoggyászt tartalmaz, feladható poggyász felárért vásárolható.

Helyi besorolása 5*
Utazási iroda hazai besorolása 5*

Bosznia-Hercegovina, Bosznia-Hercegovina körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.