info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Ausztria Ausztria körutazás Tirol és A Bajor Kastélyok Titkai last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

TIROL ÉS A BAJOR KASTÉLYOK TITKAI
Ausztria egyik legvarázslatosabb tartománya a salzkammerguti tavaktól a kitzbüheli Alpokig húzódó Salzburg tartomány. Ez a terület magába foglalja a természet szinte minden fellelhető csodáját. Itt találja a látogató a világ egyik legnagyobb jégbarlangját, Európa legkiterjedtebb vízesését és a Keleti-Alpok nagy kiterjedésű természetvédelmi körzetét. Tömérdek kristálytiszta tó, egész évben sízhető gleccservidék, egyedülállóan szép szurdok és rengeteg lebilincselő városka, falucska, múzeum, vár, sóbánya és még sok kellemes meglepetés várja a vendégeket Salzburg tartományban.
Bajorország (németül Bayern) Németország legnagyobb területű tartománya, fővárosa München. Csupa ihlet és életkedv. Kék-fehér égbolt és kristálytiszta tavak. Középkori városkák és élettől lüktető nagyvárosok. Bajor hagyomány és előzékeny vendégszeretet. Titokzatos erdők és hóval borított hegycsúcsok. Szabadtéri tevékenységek és kirándulások.
UTAZÁS IDŐTARTAMA: 5 nap/4 éjszaka
INDULÁSI IDŐPONTOK: IV.13-17.,VI.01/05., VIII.16/20., IX.20/24.
Utazás: kényelmes, légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés

3* szállodában, 2 - 3 ágyas összkomfortos

Szobák

Ban

Ellátás

Reggeli

1.NAP
Indulás kora reggel Budapestről. Ausztria egyik legvarázslatosabb tartománya a salzkammerguti tavaktól a kitzbüheli Alpokig húzódó Salzburg tartomány. Ez a terület magába foglalja a természet szinte minden fellelhető csodáját. Itt találja a látogató a világ egyik legnagyobb jégbarlangját, Európa legkiterjedtebb vízesését és a Keleti-Alpok nagy kiterjedésű természetvédelmi körzetét. Első állomásunk a Krimml-vízesés. Európa legnagyobb (a világ 5.) vízesése, 3 szakaszban összesen 380 m mélységet zuhog át a gleccserek táplálta zuhatag. A vízesés három szakasza közül a legnagyobb mintegy 65 m-es. Kényelmes 4 kilométeres sétaút vezet fel a tetejéig, összesen 4 kiépített kilátóval. Továbbutazás Innsbruck környékén található szálláshelyünkre.
2. NAP
A reggelit követően városnézés Innsbruckban, Tirol fővárosában. Ez a gyönyörű kulturális város 800 éves történelmével a turisták egyik kedvenc állomása. Az Inn völgyben található várost a műkincsek városának is szokás nevezni. Innsbruck a nevét az Inn folyó után kapta, ami a város mellett folyik. A városhoz olyan nevek fűződnek, mint I. Maximilian császár és Mária Terézia. Délután szabad program.
3. NAP
A reggelit követően Bajorország felfedezésére indulunk. Első állomásunk Neuschwanstein kastélya. Neuschwanstein kastélyát II. Lajos király sziklák uralta, festői hegyvidéki környezetbe építtette, melyet, ahogy azt Richard Wagnernek is írta, a régi német lovagi várak eredeti stílusában akart kialakítani. Szabadidőt követően továbbindulunk Linderhof Kastélyához. Ahol ma Linderhof díszes kastélya áll, egykor II. Miska, II. Lajos király édesapjának vadászháza állt. A Bourbon-dinasztia pompás udvarállamának rabja, II. Lajos a Graswangtal völgyben tervezte a Versailles-i kastély és park második kiadását felépíteni. A szálláshelyünk felé utazva elhaladunk Garmisch-Partenkirchen városa mellett, amely nemcsak a Zugspitzéről, Németország legmagasabb hegyéről (2962 m) híres, hanem az olimpiai játékokról és a sí világkupa futamokról is. Visszatérés szállásunkra.
4. NAP
Reggeli után utazás Wattensbe, ahol megtekintjük a Swarovski kristályvilágot - vásárlási lehetőség, szabadidő, ebédelési lehetőség fakultatív módon, a múzeum saját éttermében. Kora délután továbbutazás a festői szépségű Achenseehez, amely Ausztria nyugati részén, a Karwendel-hegység ölelésében található, közel 1000 méteres magasságban. Seespitzből teszünk egy másfél órás hajóutat a tavon, majd a kikötést követően átszállunk a fogaskerekű vasútra, amellyel Jenbach-ig utazunk. (vonat és hajójegy a helyszínen fizetendő). Visszatérés a szállásunkra.
5. NAP
A reggelit követően a hazautazás megkezdése, amelyet megszakítunk a festői Berchtesgaden városka meglátogatásával. A hírhedt Hitleri Sasfészek, Berchtesgaden mellett, 1834 méter magasan, a hegy csúcsán található. Érdekes még a feljutás is, mert a busz csak 1000 méterig tud felmenni, onnan speciális hegyi buszok viszik fel az utasokat, majd az eredeti alagúton bemennek hegy gyomrába, ahol az utolsó 124 méteren az eredeti liften lehet feljutni a Sasfészek közepébe. Amennyiben az időjárás miatt nem lehet felmenni a Sasfészekbe, úgy hosszabb pihenőt teszünk Heiligenkreuz-ban, a cisztercita apátság megtekintése, helyi vezetéssel. A ciszterci kolostor, amely 1133-as alapítása óta megszakítás nélkül működik. Ezzel a második legrégebbi folyamatosan működő ciszterci kolostor a világon a szintén ausztriai reini apátság után. Hazaérkezés az esti órákban.

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Ausztria, Ausztria körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.