info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/beethoven-250-ausztria-korutazas-utazas-ausztria-3.jpg

Beethoven 250 Emlékév Ausztria körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás felső kategóriás autóbusszal szállás nélkül, önellátással.

Miért ez az út?
1. Idén ünnepeljük Beethoven születésének 250. évfordulóját.

2. Tematikus program, szakszerű idegenvezetéssel, mely során Bécs új arcát ismerhetjük meg.

3. Az egész napot a zene bűvöletében töltjük.

Tematikus program, magyar csoportkísérő.

Körutazás leírása

A híres zeneszerző, Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulóját ünnepeljük idén, ez alkalomból egy tematikus bécsi kirándulásra invitáljuk Önöket. Bár Beethoven eredetileg Bonnból származik, már 17 évesen Bécsbe utazott, hogy példaképétől, Mozarttól tanulhasson, öt évvel később pedig végleg ide is költözött. A világhírű zeneszerző élete kétharmadát itt töltötte: tanult Haydntől, Schenktől, valamint Salieritől és itt írta leghíresebb szimfóniáit, szonátáit és operáit. Bécsbe érkezve buszos és gyalogos városnézés során felkeressük Beethoven munkásságához köthető helyszíneket.

Első megállónk, a zeneszerző egyik hajdani lakása, mely a legfrissebb tudományos álláspont alapján mutatja be Beethoven életét, munkásságát és halláskárosodása miatt megélt szenvedéseit. A zeneszerző már 25 éves korától kezdve küzdött halláskárosodásának első jeleivel, és 30-as évei elejétől egyre többet betegeskedett. Ennek egyik oka a később kimutatott nagymértékű ólommérgezése lehetett, ami valószínűleg borozgatásaira vezethető vissza. Akkoriban a borászok ugyanis a drága nádcukor helyett ólom-acetáttal édesítették boraikat. Betegsége a kiállítás fontos eleme: a múzeum egyik termének falait például habszivaccsal fedték be, hogy a látogatók maguk is átérezhessék a zeneszerző hallásproblémák okozta szenvedéseit. Megismerkedhetnek Beethoven saját készítésű hallássegítőivel, de központi szerepet kapnak felvilágosult nézetei, valamint hírhedt dührohamai, melyekkel állítólag bárkit ki tudott hozni a sodrából.

Ezután a Zene Házába látogatunk, ahol a zeneszerző munkássága mellett tematikus tárlatvezetésen tudhatjuk meg, miként élte meg hallása elvesztését, és azt is szemléletesen illusztrálják, hogy élete során összesen hatvannyolcszor költözött. A zene itt nem kizárólag a hallásunkat szólítja meg: a Zene házában nem csak hallhatjuk a hangokat, hanem láthatjuk és érezhetjük is, sőt, akár magunk is létrehozhatjuk őket, a legmodernebb számítógépes installációk segítségével. Sétánk során felkeressük Beethoven egykori kedvenc kávéházát is, ahol akár mi is átérezhetjük az Monarchia-korabeli szalonhangulatot. Délután szabadidő, mely során egyénileg is felkereshetjük az emlékév kapcsán rendezett időszaki kiállítások valamelyikét: az Osztrák Nemzeti Könyvtár a zeneszerző eredeti leveleit és kottáit állítja ki, a Mozarthaus Vienna tárlata pedig a három nagy zeneszerző Haydn, Mozart és Beethoven közötti párhuzamokra és ellentétekre fókuszál.

További információk

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk.

Indulás: 07.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt Találkozó: 06:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
07:30 Budapest- Budai oldal, OMV benzinkút (Budaörsi út 112.)
08:00 Tata - Lukoil kút (Győri út)
08:40 Győr - Tesco pakoló (Királyszék út 33.)

Visszaérkezés Budapestre kb. 22 órakor.

Az alapár tartalmazza

- utazást felsőkategóriás autóbusszalmagyar nyelvű csoporkísérőta megadott tematikus programokat

Az alapár nem tartalmazza

-

Egyéb költségek

- BBP biztosításhelyszínen fizetendő belépőjegyek
- nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőkb. 17 EURülőhely választási felár (1-3sor)3.000 Ftülőhely választási felár 1.500 Ft
Ausztria, Ausztria körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.