info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/badeni-szabadteri-fotokiallitas-es-heiligenkreutz-ausztria-korutazas-utazas-ausztria-1.jpg

Badeni Szabadtéri Fotókiállítás és Heiligenkreutz Ausztria körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás felsőkategóriás autóbusszal szállás nélkül, ellátás nélkül.

Miért ez az út?
1. Betekinthetünk egy élő kolostor mindennapjaiba.

2. Ellátogatunk a csupán 3 hónapig látogatható szabadtéri fotófesztiválra.

3. Megtanulhatjuk, hogyan készül az eredeti császármorzsa.

Gazdag kulturális élmény, magyar csoportkísérő, időszakos program.

Körutazás leírása

Kora reggel indulunk Budapestről, majd egy technikai szünettel a Bécsi-erdőig utazunk. Ausztria legrégibb ciszterci kolostora és temploma egy elbűvölő, csendes, erdős völgyben bújik meg Heiligenkreutz-ban. Szentkereszt városkája (Heiligenkreutz) a Krisztus-kereszt 24 centiméteres darabjáról kapta a nevét, melyet V. Lipót herceg szerzett meg a Szentföldön. Látogatásunk során betekintünk a mai napig aktívan működő apátság életébe, miközben megismerjük a csodálatos román és gótikus stílusú épület páratlan építészetét és értékeit. Ez az egyetlen ausztriai kolostor, ahol mind a 43 harangot billentyűzet segítségével lehet megszólaltatni. A többségében fiatal barát rendkívül nyílt és melegszívű a látogatókkal szemben, ellenben nevezetesek konzervatív pápahűségükről és a katolikus egyház liberális áramlatainak elvetéséről.

Innen negyedórára található a rózsaillatú fürdőváros, Baden bei Wien. Csinos biedermeier stílusú városközpontjával, elegáns utcáival, impozáns, gyönyörűen felújított házaival, XIX. századi villáival, csodás parkjával, békebeli hangulatával biztosít hátteret a 2000 különböző méretű fényképet felvonultató, La Gacilly Fotófesztiválnak. A fotóművész, Jacques Rocher 2004-ben szülővárosában, a bretagne-i La Gacilly-ben hívta életre az emberrel és természettel foglalkozó fotófesztivált. A fényképész meggyőződése, hogy mindannyiunk kötelessége bolygónk jövőjével foglalkozni, mely érdekében olyan fenntartható megoldásokra van szükség, melyek környezetünket és a békét szolgálják.

Erre a gondolatra fűzte fel a szabadtéri fotókiállítást, mely társadalmi szerepvállalása abban is rejlik, hogy összehozza a művészi és újságírói fényképészet nemzetközi képviselőit. A világ legjobb fotósai által készített fényképeknek köszönhetően Baden bei Wien 2020. július és október között a „SOHA NE ADD FEL” mottóval egy összművészeti alkotássá vált. A képek elhelyezésénél mindig figyeltek a téma és a környezet összhangjára, és ha megpihennénk, a rózsakertben hatalmas vásznak előtt élvezhetjük a város Monarchia korabeli hangulatát. Nem hagyhatjuk ki a császármorzsa bemutatót sem, ahol Ferenc József kedvenc édességének elkészítését ismerhetjük meg, majd természetesen hazavihetjük az eredeti recept leírását is. Élményekkel gazdagon indulunk haza a késő délutáni órákban. Budapestre körülbelül 22 órakor érkezünk.

További információk

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk.

Indulás: 06.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt Találkozó: 05:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
06:30 Budapest- Budai oldal, OMV benzinkút (Budaörsi út 112.)
07:00 Tata - Lukoil kút (Győri út)
07:40 Győr - Tesco pakoló (Királyszék út 33.)

Visszaérkezés Budapestre kb. 22.00 órakor.

Az alapár tartalmazza

- utazást felsőkategóriás autóbusszalmagyar nyelvű csoporkísérőta megadott programokat

Az alapár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítás1,5%

Egyéb költségek

- BBP biztosításhelyszínen fizetendő belépőjegyek
- nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőkb. 18 EURülőhely választási felár (1-3sor)3.000 Ftülőhely választási felár 1.500 Ft
Ausztria, Ausztria körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.