info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/1000-art-albertina-van-gogh-cezanne-matisse-hodler-kiallitas-ausztria-korutazas-utazas-ausztria-7.jpg

Albertina: Van Gogh, Cézanne, Matisse, Hodler Kiállítás Ausztria körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás busszal, elhelyezés nincs, ellátás: önellátás.
Miért ez az út?
1. Művészettörténész idegenvezető kíséri az utat, aki részletesen meséla francia modernizmus egyik legátfogóbb magánygyűjteményéről.

2. Az Albertina jelenleg az eredetileg 500 művet átfogó Hahnloser gyűjtemény 80 legfontosabb és legszebb alkotását mutatja be.

3. Kellemes őszi városnéző séta Bécs történelmi belvárosában.

Művészettörténész szakvezető, különleges időszaki kiállítás, audio guide.

Körutazás leírása

A Hahnloser gyűjtemény

A gyűjtőpáros Arthur Hahnloser (1870-1936) és Hedy Hahnloser-Bühler (1872-1952) tökéletes megérzéseinek következtében a jelenleg egyik legjelentősebb művészeti magángyűjteményt hozták létre a 20. század elején. A történet Svájcban, a wintherturi Villa Florában vette kezdődött, amikor a fiatal házaspár 1898-ban beköltözött az új otthonába. Sokat utaztak és több alkalommal is ellátogattak Párizsba vagy Dél-Franciaországba, ahol számtalan galériában megfordultak, vagy a művészeket közvetlenül a műtermeikben keresték fel. A házaspár és a művész barátaik között szoros kapcsolat alakult ki, akik szívesen ajándékozták illetve adták el nekik műveiket. Remek érzékkel találták meg, a mára már legjelentősebb művészeket, így 1907 és 1936 között a francia modernizmus egyik legátfogóbb magánygyűjteménye jött létre. A baráti körükbe olyan nagy nevek tartoztak mint például Pierre Bonnard, Henri Matisse, Félix Vallotton és Ferdinand Hodler. A Hahnloser házaspár az első gyűjtők közé tartozott, akik az avantgarde virágkorában felfigyeltek Franciaország alkotóira, létrehozva egy 500 festményt, papírművet és plasztikát átfogó jelentős gyűjteményt.

A Hahnloser elv

Arthur és Hedy Hahnloser számára a műgyűjtés életre szóló feladatot jelentett, így az évek folyamán otthonuk egy összművészeti alkotássá alakult át. Fontos volt számukra, hogy a környezetüket is bevonják a művészettel kapcsolatos tevékenységeikbe. Rokonaikat és barátaikat arra bíztatták, hogy az általuk kedvelt művészeket vásárolják, vagy ezen művészek hírnevét úgy terjesztették, hogy alkotásaikat más gyűjtőknek és múzeumoknak ajándékozták. Ez az úgynevezett „Hahnloser elv” a svájci múzeumok gyűjteményeit, ill. a művásárlás politikáját hosszútávon is lényegesen gazdagította.

Albertina - állandó kiállítás

Az időszaki kiállítás mellett érdemes az állandó gyűjteményre is időt szánni és bejárni. A gyűjtemény, amelyet 1776-ban Albert von Sachsen-Teschen herceg, Mária Terézia császárnő egyik veje alapított, több mint egymillió grafikát és 60.000 rajzot foglal magában. Állandó kiállításán az utóbbi 130 év legizgalmasabb művészeti irányzatait mutatja be: a francia impresszionizmustól a német expresszionizmuson és az orosz avantgárdon át egészen napjainkig. Monet „Tavirózsák, Degas „Táncosnők és Renoir „Lányka képmása című alkotásai éppúgy megcsodálhatók itt, mint Beckmann, Macke, Chagall, Malevics, Rothko, Rainer és Katz festményei. A délutáni szabadidejük során érdemes beülni egy kellemes kávézóba vagy tartsanak idegenvezetőnkkel egy tartalmas gyalogos városnézésre, ahol Bécs történelmi belvárosának legfőbb látnivalóit mutatjuk meg. Visszaérkezés Budapestre 22 óra környékén.

További információk

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk.

Indulás: 07.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt Találkozó: 06:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
07:30 Budapest- Budai oldal, OMV benzinkút (Budaörsi út 112.)
08:00 Tata - Lukoil kút (Győri út)
08:40 Győr - Tesco pakoló (Királyszék út 33.)

Visszaérkezés Budapestre kb. 22 órakor.

Az alapár tartalmazza

- utazást felsőkategóriás autóbusszalmagyar nyelvű művészettörténész idegenvezetőtmúzeumi szakvezetéstaudioguide-ot

Az alapár nem tartalmazza

-

Egyéb költségek

- BBP biztosításhelyszínen fizetendő belépőjegyek
- nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőkb. 17 EURülőhely választási felár (1-3sor)3.000 Ftülőhely választási felár 1.500 Ft
Ausztria, Ausztria körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.