info@divehardtours.com H-P 10:00-18:00 + 36 1 785 84 92

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazási ajánlat.
Válasszon másik utazást!
images/galeria/q/2019/kaprazatos-het-algeriaban-korutazas-algeria-4.jpg

Káprázatos Hét Algériában Algéria körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Utazás információk

Utazás repülővel, menetrend szerinti Air Algérie járattal, elhelyezés helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli és vacsora, italok nélkül).

1. Turisták által felfedezetlen terület, csak nem régen indult el a nemzetközi turista forgalom. Nincs tömeg a látnivalóknál, nincs ipari turizmus! Olyan ország, ahol még az ismerőse sem járt és ahol nem turistának fogja érezni magát, hanem vendégnek!
2. Olaszország után 2. olyan hely a világon, ahol legjobban megmaradtak a római Birodalom emlékei.
3. Sajátos keveréke az arab és francia kultúrának, római kori és berber múltnak, természeti sokszínűség: mediterrán tengerpart olíva és narancs ligetekkel, hegyek hófedte csúcsokkal, sivatag, oázisokkal, ahol a világ egyik legjobbnak tartott, 35 fajta datolyát termesztik.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!

2022. indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

Utazás leírása

1. nap: Budapest – Algír

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal Algéria fővárosába, Algírba.
Érkezés után vacsora. Szállás Algírban (2 éj). Szállás:Hotel Olympic 4* vagy New Day 4*

2. nap: Algír – Tipaza

A reggelit követően városnézés Algírban, melynek során az óvárost keressük fel, majd megnézzük a város legismertebb látványosságát, Algéria legnagyobb katolikus templomát, a Notre-Dame d Afrique-ot. Majd látogatás a botanikus kertbe. Ezután Tipazába utazunk, melyet föníciai kereskedők alapítottak. Minden itt élt népcsoport (pun, római, korai keresztény, föníciai, bizánci) a városban hagyta a kéznyomát: bazilikák, színház, fürdők, temető és mozaikkal díszített kőkoporsók láthatók az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. Látogatás Kleopatra Selene, II. Juba feleségének rejtélyes sírhelyéhez (az épület építésének ideje és eredeti funkciója nem ismert), majd a hangulatos ősi kikötő felfedezése. A színház és a fürdők megtekintését követően visszautazás Algírba.
Vacsora és szállás.

3. nap: Algír – Biskra

Reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Biskrába. Biskra egy festői oázis, amely megtöri a végtelen homoksivatagot gyönyörű épületekkel és hatalmas datolyapálma ültetvényekkel. Ezután egy másik pompás tájon, El Kantarán (arab jelentése: híd) át vezet utunk, mely sok írót és költőt megihletett, „az Éden paradicsomának” említik, ahol megtalálták a boldogságot és a békét. Számos római kori emléket láthatunk itt, köztük azt a hidat is, melybe III. Napóleon belevésette a nevét és az arcmását, ezzel állítva emléket az oázisban tett látogatásának. Átjáró a sivatagba: káprázatos szorosok, szakadékok és lenyűgöző hegyek uralják a tájat. Délután érkezés Biskrába, a városközpont felfedezése.
Vacsora és szállás Biskrában (1 éj). Szállás: Sidi Yahya Hotel 3*

4. nap: Ghoufi kanyon – Batna

Reggeli után Biskrától keletre, az Atlasz keleti vonulata, az Aures-hegység felé vesszük az irányt, ahol a lenyűgöző geológiai képződményekkel tarkított Ghoufi kanyon is található. A kanyon mentén meredek sziklafalakba vájt berber barlanglakások találhatók. Vacsora és szállás Batnában (1 éj). Szállás: Hazem Hotel 4*

5. nap: Timgad – Constantine

Reggeli után Timgadba, az ,,észak-afrikai Pompeji”-be utazunk. A település a hálós szerkezetű városok egyik legszebb észak-afrikai példája, jelentős épületei a diadalív, a színház, a könyvtár, a bazilika és tizennégy fürdő. Ha időnk engedi, az ősi Lambesis romjait is megtekintjük.
Vacsora és szállás Constantineban (1 éj). Szállás: Novotel Hotel 4*

6. nap: Constantine – Setif

Reggeli után városnézés Constantineban. A hegyek között fekvő várost szédítően mély szakadékok szelik ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak. Két hídra (Sidi M’Cid és a 175 m mély szurdok felett átívelő Mellah Slimane) felsétálunk a gyönyörű panoráma lefényképezésére. Majd megnézzük a város jelképét, a Rummel folyó két sziklás partját összekötő 27 ívű Sidi Rached viaduktot. Séta a Kasbah-on keresztül, majd ellátogatunk a hatalmas sziklán álló Háborús Emlékműhöz és Ahmed Bey palotájához, mely az arab építészet remekei közé tartozik.
Vacsora és szállás Setifben (1 éj). Szállás: Novotel Hotel 4*

7. nap: Setif – Djemila – Algír

Reggeli után Setif városnézés, majd utazás az i.sz. 1. század végén épült Djemilába. Az Észak-Afrika legépebben megmaradt római építészeti emlékeit őrző emlékhely két fórumot, szentélyeket, színházat, illetve lakó- és középületeket foglal magában. Gyönyörű hegyvidéki környezetben találhatók a világ talán legszebb római kori műemlékei: Septimius Severus temploma, Caracalla diadalíve, színház, Bacchus ház, termálfürdő, Cosinius piactér. Megnézzük a régészeti múzeumot is, mely híres a mozaik gyűjteményéről. A program végeztével továbbutazás Algírba.
Vacsora és szállás Algírban (1 éj).

8. nap: Algír – Budapest

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek: Algír – Kasbah, Djemila, Tipaza, Timgad.

Tervezett menetrend (változhat)

Március 25. Budapest-Algír 16:25 20:05 AH2029 / kb. 4 óra 40 perc
április 01. Algír-Budapest 10:10 15:10 AH2028 / kb. 4 óra

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.
FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Ismerje meg Algériát!

Az alapár tartalmazza

- a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 125.000 Ft)7 éjszakai szállást
- helyi 3-4*-os szállodákban
- kétágyas szobákban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
- italok nélkül)az országon belüli repülőjegyeket és illetékeketa megadott programokata helyszíni transzfereketa szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoza magyar nyelvű idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza

- vízumdíjkb. 26 500 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%borravalókb. 40 USD/fő

Egyéb költségek

- BBP biztosításegyágyas felár125 000 Ft

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Algéria, Algéria körutazás

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.