info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/galeria/q/2020/ket-tenger-fest-i-orszaga-albania-albania-korutazasok-utazas-albania-6.jpg

Két Tenger Festői Országa - Albánia Albánia körutazás last minute utazás olcsó akciós nyaralás üdülés

Körutazás információk

Utazás 50 fős luxus kategóriájú autóbusszal, elhelyezés 4**** és 3***-os szállodák 2 ágyas szobáiban, ellátás: reggeli és vacsora.

Miért ez az út?
1. Albánia a drámai szépségű tájakkal, néprajzi sokféleséggel, rendkívül gazdag históriával – s megannyi egyedi, védett műemlék negyeddel.
2. Két tengerparti szállásról járjuk be a fővárost, az UNESCO világörökségi helyszíneket (Berat, Butrint) – sokat strandolva az Adria- és a Jón-tenger türkizkék, lágyan nyár végi vizeiben.

2021-es dátum és ár tájékoztató jellegű! Várható véglegesítés: 2020. decemberben.

Körutazás leírása

1. nap: A Novi Pazári Szandzsák históriája

Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin előtti parkolóból. Utazás az M5 autópályán Szegedig, majd a határ átlépése után Belgrád irányába az E75 pályán. Útközben vázlatos ismertető a XV. századi, al-dunai magyar határvédelmi rendszerről és a Nándorfehérvári diadalról (1456). A Hogyan alakult ki a Novi Pazari Szandzsák? kérdés áttekintése, szemelvényekkel „Európa beteg embere” az Oszmán – Birodalom XIX. századi eseményeiből. Vázlatos ismertető Novi Pazar (törökül Yeni Pazar, vagyis Új Bazár) néhai- és mai muszlim kultúrájáról, a muhajir menekültekről, s a mai török kapcsolatokról. Koraesti érkezés Novi Pazarba. Vacsora után Gróf Andrássy Gyula, a Berlin Kongresszus (1878) és a néhai osztrák-magyar Novi Pazar (1878 – 1908) idők fakultatív méltatása – egy-két pohár fehér bor mellett.
Éj Novi Pazarban

2. nap: Montenegrón át Durazzo (Durrës) partjaira

Reggeli után városnézés Novi Pazar kicsiny, megmaradt „török negyedében”. Átlépés a néhai szandzsák (Yeni Pazar sancaği) montenegrói vidékeire. Rövid szünetek a legszebb magashegységi panorámáknál, szemelvényekkel Crna Gora (Montenegro), a „Fekete-hegyek” országa múltjából és természeti szépségeiből. (A határátlépések időtartamától függően rövid városnézési lehetőség Shkodërben – magyarul Szkutariban. Figyelem! Ez a program csak a gyors szerb – montenegroi és montenegroi – albán határátkelések esetén valósítható meg.) Rövid felkészítés a buszon Albánia festői tájairól, s az előttünk álló csodaszép látnivalókról. Néhány szó Durrës (Durazzo) az Adriai-tenger egyik legrégebbi kikötője múltjáról – jelenéről. Durazzo 449. óta érseki székhely. Alapítói görög gyarmatosítók voltak a Kr. e. VII. században. Epidamnosz néven az antik görög világ egyik legjelentősebb kikötője volt. Dyrrachium az ókori római időkben, a Konstantinápolyba vivő Via Egnatia út nyugati kezdőpontja. Több mint 400 éven át török uralom alatt állt – s 1913-tól 7 éven át ez volt Albánia fővárosa. Ma fejlett kikötő és nyaraló központ, „Brindisi és Bari másik partja.” (Kétféle fiatal lakossággal: 1. aki már talált munkát Olaszországban; 2. aki most keresi…) Esti bejelentkezés hotelünkbe. Séta lehetőség az Adria partján.
Éj Durrësben

3. nap: Pihenő az Adrián

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján. Éj Durrësben

4. nap: Pihenő az Adrián vagy Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés az Adria partján.Fakultatív kirándulás lehetőség a fővárosba, Tiranába, az idegenvezető és helyi albán házigazdánk vezetésével: Városnézés a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló nagyvárosban: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumban, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”. A kirándulás során két korszak eseményeit ismerhetjük meg részletesebben – két meghatározó személy életén keresztül. 1.Szkander bég (1405-1468), a II. Murad szultánnal szembeforduló albán kormányzó élete és kora. 2.I. Zogu III. Szkander bég király (1895-1961) élete és kora – az olasz befolyás akkori – és mai jegyei. Néhány szóApponyi Géraldine királyné (1915–2002), “Magyarország Fehér Rózsája” életéről. Délutáni visszaérkezés a hotelbe. (Minimum létszám: 30 fő. Részvételi díj: 20,-EUR/fő, belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba)
Éj Durrësben.

5. nap: Az UNESCO világörökségi Berat és a szépséges Albán-Riviéra

Reggeli után elutazás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek otthona. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba. A Szent Tódor kapu, a Szetháromság-templom és a Szent Mihály kápolna fényképezése. Délutáni továbbutazás a Jón-tenger partvidékére, az Albán-Riviérára. Menet közben kísérlet a Riviéra, népszerű nevén csak Bregu különleges látnivalóinak felsorolására. Megérkezés Sarandë-be, „az Albán-Riviéra fővárosába” este.
Éj Sarandëben.

6. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján.Fakultatív kirándulási lehetőség az UNESCO világörökségi Butrintba. A Kr.e. XII. században attikai és korinthoszi görög telepesek által város a Magna Graecia (Szicília) felé irányuló hajóforgalom egyik legfontosabb csomópontjává vált. A római időkben Buthrotum néven virágzó kikötőként élt tovább – majd Velencei Köztársaság iskiemelt stratégiai helyszínként kezelte. Az ásatási területen így egymás „hegyén-hátán” tekinthetőek meg az ókori görög, római, bizánci, velencei és oszmán kori műemlékek. Visszaérkezés a hotelbe a koraesti órákban. (Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 20,-EUR/fő +csónak költség)
Éj Sarandëben

7. nap: Pihenő a Jón-tengeren

Kései reggeli után egész napos strandolás, pihenés a Jón-tenger partján.Fakultatív kirándulási lehetőség a Llogara-hágóhoz (1.027 m) az idegen-vezető részvételével: Az egész napos utazás tengerparti állomásai: 1. Porto Palermo szigetre épült velencei erődje; 2. Llogara Nemzeti Park fenyvesei; 3. Himarë strandja (kiépített); 4.Gjipe kanyon és Gjipe partszakasz (kiépítetlen).(Figyelem! A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt. Részvételi díj: 18,-EUR/fő)Koraesti visszaérkezés a hotelbe.
Éj Sarandëben

8. nap: A kicsiny Észak-Macedón Köztársaság

Korai reggeli – majd hazautazásunk megkezdése a Himarë - Vlorë – Ohrid – Szkopje útvonalon, 2-3 óránkénti rövid pihenőkkel, egy határátlépéssel. Utazás közben ismertető az Észak-Macedón Köztársaság természeti viszonyairól, az ősi falvak, ortodox kolostorok és a legjobb szőlők kicsiny államáról – illetve arról, hogy Görögország miért nem ismerte / ismeri el máig sem az országocska nevét. Miért nincs köze a mai államocskának az ókori Makedóniához, illetve Nagy Sándorhoz és a makedón uralkodókhoz? – a kérdés körbejárása. Esti érkezés Szkopjébe.
Éj Szkopjében.

9. nap: Pannónia hazavár

Reggeli után fővárosnézés, helyi házigazdánk irányításával: Daud Pasa fürdője – Musztafa Pasa komplexum – Óratorony – Kőhíd – Terézanya emlékmű és Alexandrosz emlékműve. II. Philipposz és I. Jusztiniánusz császár szobra. Rövid szabadidő és vásárlás a Török bazárban, majd hazaindulás. Utazás autópályán rövid megállókkal. A magyarországi szakaszon utazás az M5 autópályán. Budapestre érkezés az éjszakai órákban. A programok és a szálloda változtatásának a jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív kirándulások és belépők (Min. 30 fő résztvevő esetén)

- Fakultatív kirándulás a fővárosba, Tiranába kb:20 EUR/fő, belépődíjjal a Nemzeti Történeti Múzeumba.
- Fakultatív kirándulás az UNESCO világörökségi Butrint ba kb:20 EUR/fő +csónak költség
-Fakultatív kirándulás a Llogara-hágóhoz kb:18 EUR/fő. A fakultatív kirándulás részvevői feltétlenül hozzanak fürdőruhát és törölközőt.

Utazás idegenvezetője

Az út idegenvezetője Gőgös Norbert.
Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára. Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete. Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig. Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig. Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái. Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka. Három kislány boldog édesapja.

Az alapár tartalmazza

- a részvételi díjat autóbuszos utazássala szállást 4* és 3*-os szállodák 2 ágyas szobáiban
- Albániában 4*-os elhelyezéssela félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
- italok nélkül)

Az alapár nem tartalmazza

- a fakultatív kirándulások és belépők árait (min. 30 fő résztvevő esetén)kb. 58 EUR/főaz útlemondási biztosítást1,5%

Egyéb költségek

Egyágyas felár59 500 FtBelépők (helyben fizetendő)kb. 23 EUR/főBBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 540 Ft/fő/nap- Extra: 710 Ft/fő/nap- Exclusive: 910 Ft/fő/nap

Helyi besorolása 3*
Utazási iroda hazai besorolása 3*

Albánia, Albánia körutazások

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.