info@divehardtours.com H-P 10:00-14:00 +36 1 785 8492

Válassza ki utazását!

  1. Módosítom
  2. éjszaka
    Módosítom
  3. Módosítom
Sajnáljuk, de jelenleg nincs ide utazás.
Válasszon másik ajánlatból!
images/no-image.jpg

Albánia körutazás Korfu pihenéssel last minute utazás olcsó üdülés nyaralás utak.

Utazás leírása

Utazás
- Aegan Airlines járatával Bp. - Korfu - Bp. útvonalon,
- a legmodernebb gyorshajóval Korfu város - Saranda kikötő között,
- Albániában légkondicionált busszal.
Elhelyezés
- Albániában 6 éj jó színvonalú 3-4*-os hotelekben.
1 á. felár
25.800,-Ft.
Ellátás
- 7 bővített kontinentális reggeli,
- 7 háromfogásos vacsora felárral.
7 vacsora felár
25.900,-Ft (kötelező).
Választhatók
Korfu városnézés: 5.700,-Ft (2,5 óra).
Idegenvezetés
Magyar idegenvezetés Albániában végig, emellett helyi idegenvezetők is az alábbi városokban: Butrint, Tirana, Kruje.
Tervezett létszám
20-25 fő.
Kiscsoportos felár
12-19 fő: 9.900,-Ft.

Utazás programja

1. nap: Saranda
Repülés Délben Korfura, esti átkompolás az Albán Riviéra gyöngyszemébe, Sarandába.
2. nap: Butrint - Foinike - Gjirokastra
Albániába érkezvén elsőként felkeressük a világörökségi Butrint: ősi romvárosa az azonos nevű tó és a tenger közötti dombon terül el lenyűgöző körpanorámával. Megtekintjük a római kori valamint bizánci és velencei kor emlékeit egyaránt (színház, alsóváros, bazilika, várerőd, stb.). Rövid megállás az autentikus Foinike-ben, Mesapotam kolostor. Gjirokastra világörökségi műemlékváros telis-tele régi házsorokkal, terekkel (Néprajzi múzeum). Szállás Berat-ban.
3. nap:  Berat - Elbasan - Albánia No. 1. műemlékvárosa, melyet az ezer ablak városának is neveznek.
Felkeressük a folyó felett magasodó bizánci citadellát; óvárosi séta során megtekinthető a XV. sz. mecset és néhány ortodox templom. Elbasan-ban megtekintjük: középkori vár, St.Maria ortodox templom, Bazar Kapu. Szállás Tiranában.  
4. nap: Tirana - Kruje - Lezha
Ismerkedés Albánia fővárosával: gyalogosan és busszal Skander bég szobra, Ethen Bey Mecset, Óratorony, katolikus és ortodox templom, kultúrpalota, kormányzati épületek, Nemzeti Múzeum; Kruja - Albánia egyik fő turista attrakciója ez a hegyi kisváros: helyreállított vár Skander bég múzeummal, régi bazár. Észak-Albánia felé haladva megállás Lezha-ban Skander bég díszes mauzóleumánál. Szállás Shkodra-ban.
5. nap:  Shkodra - Shkodra-tó - Durres
Az illírek ősi fővárosa Shkodra; a régi jellegzetes albán favázas házakon és középkori hídon felül megtekintjük a város melletti hegytetőre épült Rozafa várat. (lenyügöző kilátás). Megtekintjük a madárvilágárül nevezets tavat., madármegfigyelés. Az illír alapítású kikötővárosban, Durres-ben felkeressük a római amfiteátrumot a Velencei tornyot. Szállás a tengerparti Durres-ben.
6. nap: Durres - Apollonia - Vlora
Reggeli után szabadidő a parti sétányon vagy a híres Régészeti Múzeum megtekintése. Az ókori Apollónia érdekes romkertje és kolostora rabul ejtik a látogatókat. Az azonos nevű, melyen benyúló tengeröböl partján fekvő Vlora-ban megtekintjük a Függetlenségi emlékművet és a Kanina-várat. Szállás Vlora-ban.
7. nap: Albán Riviéra
Déli irányban utazunk vadregényes mediterrán tájon a panorámás úton. Kellemes séta a Llogera N. Parkban, majd Ali Pasha váránál. Rövid fürdési lehetőség valamely álomszép strandon. Kávészünet Himara városkában. 
8. nap: Korfu város egyénileg vagy helyi idegenvezetővel. Fakultatív gyalogos, helyi közlekedéssel (2,5 órás).
Városnézés keretében: velencei óváros, Liston díszsétány, tengerbe nyúló Régi Erőd, Szent Spiridon templom. Thranszfer reptérre. Kora reggel transzfer a reptérre utazás haza.
Albánia, Albánia körutazások

Éves átlaghőmérséklet

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére. Részletek.