Korfu utazás városok Korfun

Korfu nyaralás, üdülés, utazás

Korfu város

A sziget fővárosa Kerkyra, vagy ahogy ma ismerjük, Korfu város- a keleti part közepén fekszik, a legismertebb üdülőhelyekkel övezve. Sokszínűsége viharos történelmének köszönhető, hisz kedvező fekvése miatt minden korszakban más veszélyeztette függetlenségét. Városképét két, impozáns méretű, az ókori görögök, rómaiak, bizánciak és velenceiek által épített vára uralja. Régi városrészének látnivalóit egy nap alatt bejárhatjuk, de aki egyszer itt jár, nyaralása során még biztosan visszatér. Számos üzletben vásárolhatunk, hangulatos kis sikátorokban sétálhatunk a szűk, sűrűn beépített utcákon, illetve mindenképpen kóstoljuk meg a helyiek specialitását, a gyros-t.

Korfu utazás - Gouvia

Korfu utazás Gouvia Beach, tengerpart
Gouvia Korfu keleti partján, a sziget legnagyobb öblében, a fővárostól mindössze 9 km-re fekszik. Itt található Korfu legnagyobb jacht és kishajó kikötője is, mely jelenleg is számos európai városból érkező hajót fogad. Vízi sporttelepek, kempingek, szállodák fogadják az utazókat, a parti részen számos étterem és bár várja vendégeit, partja homokos-kavicsos.

Korfu utazás - Dassia

Dassia egy a fővároshoz közel eső kis üdülőfalu. A partszakasz a középkorban a kalózok igen kedvelt helye volt, ma a turistáké; búvárok is sokan látogatják. Kavicsos strandja sok vízi sportlehetőséggel csalogatja az itt nyaraló turistákat.

Korfu utazás - Kontokali

Korfu várostól 6 km-re, északra fekszik ez a bájos üdülővároska. Partja aprókavicsos-homokos, így tökéletes választás gyermekes családoknak is. A parton számos sportlehetőséget, míg a főutcán éttermeket, tavernákat, bárokat találhatunk.

Korfu utazás - Agios Ioannis

A kis üdülőfalu hosszú aprókavicsos strandjával nyugodt nyaralást biztosít azoknak, akik pihenésre vágynak. Aki viszont igazi nyüzsgésre vágyik, busszal vagy taxival könnyedén eljut a 3 km-re fekvő Moraitikába.


Korfu utazás - Agios Gordios

A kis üdülőfalu a fővárostól 15 km-re fekszik, egy festői kis öbölben, mely mögött a hegyek vonulatai meredeken haladnak le a tenger felé. Kiépült, homokos – kavicsos partján igazi tengerparti kikapcsolódás vár ránk. Számos bárral, tavernával, vízi sportlehetőséggel kecsegtet a környék.

Korfu utazás - Agios Georgios

Korfu városától 30 km-re fekszik a kis üdülőfalu, melynek hosszú, homokos strandját a sziget egyik legszebbjeként tartják számon.

Korfu utazás - Alykes - Potamos

Korfu városától északnyugatra fekszik a Potamos településhez tartozó Alykes üdülőfalu, mely egy kis hangulatos halászfalu. Pompás kiindulópontja a környék felfedésének, családoknak és pároknak is tökéletes célpont. A repülőtértől 5, Korfu városától 3 km-re fekszik, strandja homokos-kavicsos.

Korfu utazás - Nissaki

Nissaki kis szigetet jelent, ugyanis évszázadokkal ezelőtt a település egy kis sziget volt, amit aztán az itt lakók összekötöttek a szárazfölddel. A hangulatos üdülőfalú nyugodt nyaralást ígér, családoknak, pároknak javasoljuk. Partja kavicsos, kristálytiszta vize úszásra csalogat.

Korfu utazás - Sidari

Sidari nyüzsgő városa a sziget északi részén, a fővárostól 36 km-re fekszik. Korfu egyik legnépszerűbb üdülőhelye, amit nem csupán éjszakai életének köszönhet, hanem homokos partjainak és természeti szépségeinek is.

Korfu utazás - Roda

Roda központjában vásárlási, étkezési és szórakozási lehetőségek széles választéka, valamint busz és taxiállomás is található. Csodálatos tengerparttal rendelkezik, számos vízi sportot kínálnak a helyi szolgáltatók. A csupán pár kilométerre fekvő Acharaviban még több lehetőség vár az ide érkezőkre.

Korfu utazás - Kontogialos – Pelekas

Korfu egyik legszebb homokos tengerpartja Kontogialos üdülőhelye, mely Pelekas körzetéhez tartozik.  14 km-re fekszik a korfui repülőtértől és a fővárostól. A helyiek által is látogatott strand nyugodt, de számos étterem és bár várja vendégeit.

Korfu utazás - Aqios Petros

Agios Petros finomhomokos strandján a nyugodt pihenés garantált. A 2 km-re található Lefkimi központjába akár taxival, akár egy könnyed sétával is eljuthatunk.

Korfu utazás - Ermones

Ermones hangulatos kis öble 13 km-re fekszik a repülőtértől, partja homokos-kavicsos. A parton néhány helyi specialitást kínáló taverna várja a nyaralókat.

Korfu utazás - Glyfada

Glyfada a repülőtértől 16 km-re, Pelekastól 5 km-re, a sziget nyugati partján fekszik. Gyönyörű zöld környezetben terül el, a sziget egyik legszebb, homokos strandjával büszkélkedhet. Ideális hely a nyugodt, elvonult pihenésre. Nyugalomra vágyó utazóknak, valamint gyermekes családoknak ajánljuk.

Korfu utazás - Acharavi

Acharavi Korfu szigetének északi részén fekszik, a fővárostól 35 kilométerre. A városka rengeteg étteremmel, szórakozóhellyel, bárral és számos vásárlási lehetőséggel várja vendégeit. 3 km hosszú, homokos partja tökéletes választás kisgyermekes családoknak is.
+36 1 785 8492