Búvárkodás, Aqaba Jordánia, Vörös-tenger

Létezik egy mondás is, miszerint két fajta búvár létezik: az egyik már merült a Vörös-tengerben, a másik pedig csak fog. Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a Jordániai búvárkodásra vonatkozó leírások tájékoztató jellegűek, pontos információért kérjük, forduljanak a helyi képviselőnkhöz!

Intro Merülés.

A bemutató merüléshez, más néven intróhoz nem kell képzett búvárnak lennie. Sőt, éppen ez a bemutató merülés lényege.
Amennyiben Ön még nem képzett búvár, de kedvet érez a víz alatti világ felfedezéséhez, a bemutató merülés az ideális választás, ugyanis ez már komolyabb dolog, mint pusztán a víz felszínén úszkálni - viszont még semmilyen tudásra vagy gyakorlatra nincs szüksége.
Az intró merülés alkalmával Önnek tulajdonképpen semmi dolga. Csak a kikapcsolódás és az élvezet. A felszerelés kezelését ugyanis teljes egészében az Önnel merülő oktató végzi.

Sznorkelezés

A sznorkelés azt jelenti, hogy a hajón adunk Neked búvármaszkot, légzőcsövet (ezt hívjuk szorkelingnek) és uszonyt, és a víz felszínén úszva nézegetheted a Vörös-tenger csodálatos élővilágát. Számtalan szebbnél szebb koralt és halat fogsz megismerni a felszín közelében. Szinte úsznod sem kell, mivel a tenger magas sótartalma miatt a víz tetején tudsz maradni.. A hajó mindig egy olyan helyen köt ki, ahol a sznorkelezésre ideális lehetőség nyílik. A bátrabb és a gyakorlottabb úszok számára itt a lehetőség a szabadtüdős merülések végzéséhez.

Aqabai búvárklubbok

http://www.diveaqaba.com/
http://www.aqabadivingcenter.com/
http://www.aqabadivingseastar.com/
http://www.goaqabadive.com